1 Mart 2011 Salı

Enerji Faturası

Memleketimizin enerji ihtiyacının hemen tamamı ithal .

Neden biz enerji ihtiyacımızı kendimiz karşılayamıyoruz acep ?

Merak ediyorsanız söyleyeyim ;

Amerika Birleşik Devletleri  petrol çıkarmamıza müsaade etmiyor !! bu iddiayı yıllardır duyar durursunuz , kimsede çıkıp
   -''  yok efendim böyle şey olurmu , biz istersek çıkarırız ''  demedi .  Ya da   -''  hayır öyle bir şey yok , açılıp petrol bulunan  kuyuların ABD tarafından kapatıldığı doğru değil . bu kuyuları pompa bulamadığımız için kapattık ''  diyende yok .

Etrafımızda hangi ülke varsa  , tapa gaz petrol çıkartıyor . Bir tek biz de çıkmıyor . Acaba neden ???

Çünki  , bu petrolü  kendi olanaklarıı , teknolojiyi kullanarak çıkarabilen ülke yok . hepsi gavur teknolojisine  muhtaç . 

Yerde bir delik açıp petrol çıkarmak bu kadar komplike bir teknolojimi gerektiriyor ??  Bilemem !!yere göğe suğdıramadığınız devlet büyüklerimize yada petrol Ofis denen o kıymetli kurumun yöneticilerine sorun .

Kime sorsanız şöyle bir cevap alırsınız , -'' bizim çıkarmamızı dolayısıyla kuvvetlenmemizi istemiyorlar .

Tamam da kardeşim  '' yurtta sulh cihanda sulh '' diyen bizim Atamız değilmiydi ? Şimdiye kadar gelen giden tüm hükümetlerin de politikası hep bu yönde olmamışmıydı ?

Eee  o zaman neden tüm dünya bizden korkuyor ?? 

Bu petrol durumunu  şöyle izah edebilirsiniz ;

1. Bizde hakikaten petrol yok , varsa da çıkarması çok pahalı  , çıkarmaya değmiyor .
2. Bizim politikalarımız ciddi anlamda dünya için tehlike  ve tüm dünya bizden korkuyor .Onun için '' sizde petrol yok '' deyip duruyorlar .

Sizce hangisi ? 

ikinci şıkka inananların  iddiaları şöyle ;

1.  Dünyaya tüm eroin bizden gidiyor ..
2.  İhraç ürünlerimiz içerisinde en önemlileri Türban ve Baden Bıyık . Almanya , Belçika , Hollanda , Avusturya  ciddi  kültür şoku yaşaıyor halihazırda ..
3.  Enerji ihtiyacımızı kendimiz karşılayıp kuvvetlenirsek , Irak , Ermenistan , Yunanistan , Kıbrıs  tehlikede olacak .
4.  Futbol  takımlarımız güçlenip avrupa takımlarının canlarına okuyacak . ( tabii futbolcuların gece hayatlarını kısıtlayabilirsek  ki buda mümkün olmayacak ).

Ben bu işin içinden çıkamadım . Siz çıkarsanız  ne olur burada bizleri aydınlatın .  Yalnız çok çabuk davranın çünki 2010 enerji faturası 40 milyar dolar .. Bu sene 55-60 milyar dolar olması bekleniyor .  Naber ????


Haa bu arada sorabilirsiniz ; yıllardır enerji yatırımlarımız şöyledir böyledir diye atıp tutanları dinlersiniz . Ben en azından 40 senedir duyarım bu  palavrayı .

Hakikaten nasıl bir Enerji Politikasıdır ki bir türlü  üç yakamız biraraya gelmiyor . Nükleer Enerji  onlarca yıldır kullanılıyor . 

Biz herhalde hiç duymadık !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder