14 Mart 2011 Pazartesi

Dal lama'dan Yaşam dersleri

arih: 11:52, 14-03-2011



Biliyorsunuzdur , asrımızın en önemli ve değerli flozoflarından bir tanesi Dalay Lama dır .
Bu kişilik uzak doğu da yaşamanın vermiş olduğu avantajı çok iyi değerlendirerek , etrafındaki Filozofların düşüncelerini bir potada eritmiş ve buradan kendine özgü ama gerçekten  bireye doğru yaşam felsefesini öğretecek bir akım yaratmıştır.
Bireylerin güçlerinin farkında olması ve tüm yaşamlarında bu içlerinde saklı gücü kullanmalarının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışmıştır.
Ama tabii bazı ülkelerde kendinden haberi bile olmayan , yaşam felsefesi nedir bilmeyen , kendini devletin  ve tanrıların ,şimdilerde tek bir tanrının şefkatli !! kollarına bırakmış, bu rüzgara kapılmış giden  bir yığın insana bu değerlerden bahsetmek BOŞ . 
Onun için , memleketimizde yaşadığını düşündüğüm  değerli bir büyüğümüzün öğütlerini, siz bilinçli vatandaşlarla paylaşmaktan zevk duymaktayım .
*  Büyük aşk ve kazanımlar büyük risk almayı gerektirir , onun için böyle fasaryalarla vatinizi öldürmeyin . Kısa yoldan zengin olmaya bakın . AŞK mı ??  siz manyakmısınız ya !!
* Bir konuda hata yapıp kaybedince aynı hatayı yapmaya devam et , sakın ha ders alma .
* Bazen istediğin şey olmazsa bilki tanrı istememiştir , yada şansızsındır . sakın ha kendini suçlama . sen türksün hata yapmazsın .
* Her gün biraz kendinle başbaşa kal , hesaplaş , doğruyu bul diyenlere inanma . Bunlar sana vakit kaybettiriyorlar . Doğru Cübbeli Ahmet Hoca ya git , yada bir Türbeye git , LOTO çıksın diye dua et.
* Değişime açık olma . batılılar aramıza nifak sokup bizi medeni yapmaya , tuvalet kağıdı kullanmaya zorluyorlar . Sakın ha inanma  taret yapmaya devam .
*  Pisuarı bizlere yutturuyorlar , Haşa ayakta işemek günahtır ve böbrekler için zararlıdır . Napoleon savaşlarda ayakta işemekten hasta oldu .
* Bazen susmanın en iyi cevap olduğunu söylerler  ..Yalan hemşerim ' susma sustukça sıra sana gelecek ''
* Yaşlılığında hatırılarıyla keyif alacağın onurlu bir yaşam sür diyenlerin ...na koyim . kasap'a gitdiğiniz de onur veya öpücükle et alabilirmisiniz . veya kiranızı şeref madalyanızla ödeyebilirmisiniz .  
* Yaşamın temeli evdeki huzurdur , onun için aynı partnerle sürdürmeyi düşünmeyin hayatı yoksa evde kavga ,gürültüden huzur bulamazsınız .
* eğer varsa bilgilerini paylaş .Galatasaray kaç atmış , hangi komşu ne yapmış , Müge Anlı kimi bulmuş , Polat Alemdar hangi örgüte bağlı , hangi işte hangi ayet geçerlidir , gibi faydalı bilgileri sevdiklerinizle paylaşın . Ölümsüzlüğe ulaşmanın yolu budur.
* Doğayı koru diyenlerin hepsine inanma . mesela kullanılmış pilleri özel bir kutuya at , çevreye zehir saçıyorlar diyenler senin elinde o pilleri bedavaya kapmaya çalışan mendeburlardır . Dikkat et , sağa sola fidan dikip durma Belediye den cezayı yersin .
* En iyi ilişki birbirinize duyduğunuz aşkın ,duyduğunuz ihtiyaçtan fazla olduğu zamandır , demiş Dalay lama .    sayın  Dal lama bunu anlayamadığı için bir yorum yapamadı ama siz bunada kulak asmayın , kesin palavradır.
* 3 Ç yi  hiçbir zaman aklından çıkartma  ey Ari Türk halkı ,  Çalış , Çabala , Çal ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder