11 Mart 2011 Cuma

Sipekülasyon nasıl yapılır ?


Herkese günaydın .
Yepyeni mübarek bir gün daha başladı . Eminimki hepiniz sıcak yataklarınızdan , neleri geride bırakarak kalkmak zorunda kaldınız ! .

Olsun ; yarın cumartesi  , bugün bıraktıklarınıza - uykuysa  uykunuza , yastıksa yastığınıza - yarın sabah daha sıkı sarılırsınız ama gün sipekülasyon günüdür . ,

Hemen gazetelerinizi okumaya başlayın . Göreceksiniz ki en büyük puntolarla yazılmış oan haberlerden bir tanesi Petrol ile ilgili endişeler olacaktır .

Son 20 yıldır Petrol denen fosil atık ile ilgili ne kadar yorum dinlediğinizi , ne kadar endişelere kapıuldığınıuzı  ve  bu lanet şeyin kendisine LOBİ bile kurduğunu bir hatırlamaya çalışın .

PETROL da kriz ;  Opec petrol  üretimini azatmaya karar verdi , fiyatların yükselme endişesi arttı . Fiyatlar tırmanıyor
  - tamamda kardeşim bu Opec denilen petrol üreticileri neden üretimi azaltmaya karar verdiler ya ..Eğer satabiliyorlarsa  neden daha az satmaya razı oluyorlar ??????

KÖRFEZ de havalar ısınıyor ;  İran  bir ABD vatandaşını  casusluktan dolayı tutukladı . ABD 2 adet gemisini körfeze yolladı . fiyatlar aniden fırladı ..
    - bir insan için savaş çıkma olasılığı sıfır dostlar . bir müddet sonra nasıl olsa gavuru bırakırlar yanlışlık oldu diye . Bu arasıra ülkelerin başvurduğu bir gözdağı vermedir , hiç bir sakıncası ve zararı yoktur .Bilakis gazete satışlarına ve TV izleyici oranlarının artması dolayısıyla reklam sektörü için harika bir  hareketdir.

EL NİNO  yüzünden ABD kar içinde  , havalar -6 dereceye kadar soğuyacak , 6 büyük şehirde kar kalınlığı  35 cm e kadar yükseldi , amerikan conileri arabalarını kullanmakta zorlanıyorlar . Fiatlar 100 dolar sınırına dayandı .
    - Ulan ABD de havalar kötü gidiyorsa coniler arabalarını kullanmakta zorluk çekiyorlarsa  araplara ne kardeşim . merak edin bakalım  orada havalar kötüyse arap niye zam yapıyor diye ??  sen amerikaya malını aynı fiyatdan gönder  bırak amerikalı düşünsün nasıl dağıtacağını ..
LİBYA , SUUDLAR , KUVEYTLİLER , KATARLILAR kısacası tüm islam alemi uyarıldı ki olaylar çıksın petrol fiyatları artsın , böylece ABD çok daha fazla para kazansın , silah satsın ..
SUDAN da  El Beşir  hükümeti  askeri darbe yapmaması konusunda uyarıldı . ABD  ; darbe olursa müdahale ederiz dedi . Fiyatlar  125 dolara dayandı .
    - ee ne yapalım yani . ABD hergün bir ülkeyi tehdit etmiyormu ?  sonra ABD , allahın çölünde 3-5 çapulcu ile uğraşırmı zannediyorsunuz ? uğraşsada 3-5 günde işi bitirir . Bundan OPEC e  ne kardeşim . Sudan ın 3-5 gün kıstığı üretimi siz tamamlayın !!

Dostlar ; her zaman dediğimiz gibi amaç kötü olduktan sonra bahane çok .  Bu Opec ülkelerindeki zamlardan kim pay alıyor ?   o ülkeler ve ABD . dolayısıyla hem onlar hem ABD Petrol  Lobisi sipekülasyon yapmalıki fiyatlar artsın ve daha çok para kazansınlar .

Çok güzel bir kumpas kurulmuş , al gülüm ver gülüm  , paralar cukka cebe .

Bizde garipler allahın petrolünü  ;  allahın pislik arapların ve amerikalıların istedikleri fiyatlardan  paşa paşa alıyoruz . Yani ÇETE  , allahın petrolünü  kol böreği şeklinde zavallı insanlara takdim ediyor .

Ve bunlar İslam dini son din , hak dini , gak guk dini diye vaaz veriyorlar ama geçirmeye devam ediyorlar . Bu arada Hz.İsa nın da , mahşer günü  geri geleceğini utanmadan söylemeye devam ediyorlar .
 Gelsin  gelsin .... sorar size .. 
SONUÇ :      VER BİR VARİL PETROL ,  AL BİR VARİL SU ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder