6 Mart 2011 Pazar

EKONOMİ ŞAHANE , ŞİKAYETLER BAHANE .

Evet dostlar uzun zamandan beri Ekonomi işle ilgili bir yazı kaleme alamadık . Çünki ekonomik veriler okadar iyi , okadar iyiydiki şikayet edecek konu bulamadığımız için yazamadık .
Bilirsiniz iyi şeylerden bahsetmeyi unuttuk gibi bir durum hasıl oldu ülkemizde .
Hani derler ya  ''  ağzınla kuş tutsa yaranamaz ''  diye . İşte bizim hükümetde ne yapsa bizlere yaranamıyor . Dolayısıyla bende bu katmanda olduğum için ben de bir türlü yaptıkları iyi şeyleri sanki görmezden geliyorum .
Halbukine insanların biraz nankör olmaması lazım , takdir müessesesini çalıştırmaları gerekir .
58.000 lere düşen kumarhanemiz , pardon borsamız , birden bire bıyıklı yabancı amcaların can sıkıntısının vermiş olduğu bıkkınlığa bağlı hareketle yukarı fırladı ve bazı şirketlerin hisse senetleri   , harika bilançolarının etkisiyle çok güzel prim yaptılar.
Mesela Makine Takım - Galatasaray eskii başkanı Faruk Süren beyefendinin şirketi - inanılmaz iş potansiyeline ihracatıda takarak  , avrupanın önde gelen şirketlerinden biri olmayı başamıştır . Yıllardır herkes tarafından iştigal konusu bulunmaya çalışılan bu şirketimizin  ne yaptığını bilenlerin bize bildirmesini rica ederim .
Özen tekstil , keza çok iyi bir prim yapmıştır . iş konusu isminden de anlaşılacağı üzere arkadaşlar iç çamaşırı konusunda uzmanlaşmışlardır . Nijerya ve Sudan a kadın sütyeni ihraç etmektedirler . Bu sütyenler yenilebilir kumaştan yapılmakta olup . , yamyamlara  kolaylık kazandırmaktadır . Kadını yerken iç çamaşırılarını çıkartma gibi vakit kaybı olmamaktadır .
Banka kağıtlarımız da,  havale ücreti rekortmenleri Bankaların  Babalarından  yedikleri fırçadan sonra önce biraz horozlanmışlar fakat başbakan El Tayyip bey den korku dolu bakışları aldıktan sonra süt dökmüş kediye dönmüşler dir .
Daha sonra formaliteden bir kınama yazısı yayınlamışlar ve hemen yağlama işlemlerine geri dönmüşlerdir .
Ersin ağbi sert bakışlar fırlatmış ama menfaatlerini gözardı edmeyerek tekrar cici oğlan rolüne geri dönmüştür.
Seçimlerin yaklaştığı bu günlerde , muhalefetin propagandalarını yapabilecek  az sayıdaki gazete muhabirleri hükümet tarafından Silivri Tatil Köyün de ağılanmaya başlamışlardır .Bu arkadaşlar çift kaldıkları koğuşlarda birbirleri ile ileri geri konuştukları için  Adalet Bakanlığı tarafından hücre cezasına çarptırılmışlardır .
Alles inclusif  - herşey dahil - sistemde tatil yapan kişilerin biraz daha dikkatli davranmaları beklenmezmi ?
.Nüfusumuz 2010 yılında 1.5 milyon kişi artmış , işsizlerden 350 bin kişiye iş bulunduğu söylenmiş , böylece işsiz sayısı 18 milyon 345 bin 532 kişiye düşmüştür .   Bu arkadaşlara Bereket Duası hediye edilmiş ve dua etmeye devam etmeleri konusunda telkinde bulunulmuştur .
Sıkıntıları olanlara mahalle imamları yadımcı olacaktır.  Hayırlara vesile olsun .
İleride harika ekonomik verileri vermeye devam edeceğiz . Onlarca yıldır duyduğumuz Enerji programının nasıl  başarılı olduğunu ????? anlatacağız .
saygılar hepinize ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder