25 Şubat 2011 Cuma

Spekülasyon denilen çok dişli canavar .

Her zaman yazdığımız gibi  tüm dünyada ekonomik sistem içerisinde ki en büyük problem ; bazı kişi ve kuruluşlar tarafından hiç bir ekonomik sisteme hizmet etmeyen  , tamamiyle haksız para kazanmaya yönelik  Spekülasyon dur .

Zaten bizim  sayfamızın adının İMKB olmasının sebebi de budur . Sizlere dünya ekonomik sisteminin nasıl çürüdüğünü , nasıl çürük karakterlerin elinde oyuncak olduğunu  anlatmak istiyorum .

Tabii becerebilirsem  !!  tabii  bazıları anlayabilirse   !! tabii bazıları  anlamaya çalışırsa !!

Diyelimki elinizde bir miktar para var . Bu parayı eskiden bankalara verirdiniz  , onlarda size aslanlar gibi bir çuval dolusu faiz verirlerdi 

Sizde bu faiz paraları ile rahat rahat geçinirdiniz .

Bankalar  sizin yatırdığınız bu paralarla borçlanmak zorunda olan zavallı Devlet in bonolarını satın alırdı .Devlet de bu bankalara çuvalla faiz öderdi .

Devlet daha sonra bu borçları ödeyebilmek için hepimize  dolaylı veya dolaysız vergi adı altında kol börekleri geçirirdi .

Bankacılar da bu harika faizleri yurt dışına kaçırır hatta ve hatta tonla kazandıkları para yetmez , bankanın içini bile boşaltırlardı

Ne hoş değilmi ??   nasıl sistem ama !!

Neyse gelelim spekülasyona  :

Mısır da olaylar patlak verir vermez  , spakülatörler başladılar felaket tellalciliği yapmaya . Mısır iç savaşa gidermiş  , petrol  sevkiyatı bitermiş  falan filan .

Tamam da daha ortada fol yok yumurta yok . Sadece Tahrir meydanında toplanmış bir kalabalık var . Bu panik niye ?????     Buna sonra dönelim .

Ne oldu fiyatlar 100 Dolarlara çıktı , sonra düştü .

Daha sonra Libya da olaylar başladı . Gene  bir yığın pislik ortaya çıktı ve Libya nın petrol üretimini keseceğini ve dünya nın petrolsüz kalacağını pompalamaya başladılar .

ve fiatlar 120 dolarlara çıktı .

1.  Libya dünya petrol üretiminin sadece %2 sini karşılıyor , tamammı ?
2.  Ama bu na karşılık  fiyatlar 90 usd dan 120 usd a kadar çıktı . yani % 33 lük bir artış . tamammı ??
3.  diyeceksiniz ki %2 lik bir üretim kaybı nasıl % 33 lük bir fiyat artışına sebeb olur .
4. olur olur eğer ortalık   insanlığa düşman  , kendi menfaatleri için milyarlarca insanı satan şerefsizler olduğu sürece  daha neler olur .

Şimdi burası çok önemli  ******* 

Her krizde OPEC çıkar  ve üretimi kısan ve ya kısmakla tehdit eden ülkenin karşıladığı kadar petrolü diğer üretici ülkeler vasıtasıyla karşılayacağını söyler ve piyasalar rahatlar .  tamam mı ??

Ama dikkat ederseniz bu sefer açıklama geldiğinde fiyatlar 120 USD olmuştu . tamam mı ??

Kendinize bir sorun OPEC olaylar başlar başlamaz neden hemen açıklama yapıp piyasaları rahatlatmadı !!!!

İşte cevap  :

Paraya doymayan soysuz Araplar  ve onların petrollerinin idaresini eline geçirmiş ABD deki bir yığın çamur adam .

Ha birde piyasadaki  , hergün duymaktan bıktığınız   '' Borsalar düştü , Borsalar çıktı ,,Borsalar ivme kazandı ''  açıklamaların şer odakları BORSALAR ve orada danseden bir yığın üç kağıtçı ...

Peki bu sıralar ne yaptılarda seni bu kadar kızdırdılar diye sorduğunuzu duyar gibiyim .

Spekülatif laflarla petrol ü 120 dolarlara çıkardılar .  Ellerinde olmayan petrol kontratlarını satdılar , OPEC in ortalığı sakıinleştireceğini bildikleri için  bekleyecekler ve fiyatlar düşünce  ; mesela 105 dolar dan geri alacaklar . 

120 usd sat  105  usd a al , aradaki fark 15 usd kar .  Nasıl ?????    Hoş değilmi ???

Bu soysuzların sayısı bir elin parmaklarını geçmez .  Bu hareketden mağdur olanlar  ise Milyarlar ...

Bu sadece Petrol de yapılan spekülasyonlar . Daha neler var neler !!!  çay , mısır , altın , döviz ve hatta insanların temel ihtiyacı olan BUĞDAY da bile spekülasyon yapan kainatın belaları mevcut .

Bu  vicdansız adamlar kimdir diye sorduğunuzu duyar gibiyim !!!    ABD  de mali piyasalar ve medya kimlerin  elinde , biraz araştırın . Çok kolay olacak bulmanız ..

Hoşça kalın ama spekülasyonsuz kalmayın ..

Saygılar .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder