11 Şubat 2011 Cuma

SİPEKÜLASYON nasıl yapılır ..

Herkese günaydın .
Yepyeni mübarek bir gün daha başladı . Eminimki hepiniz sıcak yataklarınızdan , neleri geride bırakarak kalkmak zorunda kaldınız ! .

Olsun ; yarın cumartesi  , bugün bıraktıklarınıza - uykuysa  uykunuza , yastıksa yastığınıza - yarın sabah daha sıkı sarılırsınız ama gün sipekülasyon günüdür . ,

Hemen gazetelerinizi okumaya başlayın . Göreceksiniz ki en büyük puntolarla yazılmış oan haberlerden bir tanesi Petrol ile ilgili endişeler olacaktır .

Son 20 yıldır Petrol denen fosil atık ile ilgili ne kadar yorum dinlediğinizi , ne kadar endişelere kapıuldığınıuzı  ve  bu lanet şeyin kendisine LOBİ bile kurduğunu bir hatırlamaya çalışın .

PETROL da kriz ;  Opec petrol  üretimini azatmaya karar verdi , fiyatların yükselme endişesi arttı . Fiyatlar tırmanıyor
  - tamamda kardeşim bu Opec denilen petrol üreticileri neden üretimi azaltmaya karar verdiler ya ..Eğer satabiliyorlarsa  neden daha az satmaya razı oluyorlar ??????

KÖRFEZ de havalar ısınıyor ;  İran  bir ABD vatandaşını  casusluktan dolayı tutukladı . ABD 2 adet gemisini körfeze yolladı . fiyatlar aniden fırladı ..
    - bir insan için savaş çıkma olasılığı sıfır dostlar . bir müddet sonra nasıl olsa gavuru bırakırlar yanlışlık oldu diye . Bu arasıra ülkelerin başvurduğu bir gözdağı vermedir , hiç bir sakıncası ve zararı yoktur .Bilakis gazete satışlarına ve TV izleyici oranlarının artması dolayısıyla reklam sektörü için harika bir  hareketdir.

EL NİNO  yüzünden ABD kar içinde  , havalar -6 dereceye kadar soğuyacak , 6 büyük şehirde kar kalınlığı  35 cm e kadar yükseldi , amerikan conileri arabalarını kullanmakta zorlanıyorlar . Fiatlar 100 dolar sınırına dayandı .
    - Ulan ABD de havalar kötü gidiyorsa coniler arabalarını kullanmakta zorluk çekiyorlarsa  araplara ne kardeşim . merak edin bakalım  orada havalar kötüyse arap niye zam yapıyor diye ??  sen amerikaya malını aynı fiyatdan gönder  bırak amerikalı düşünsün nasıl dağıtacağını ..

SUDAN da  El Beşir  hükümeti  askeri darbe yapmaması konusunda uyardı . ABD  ; darbe olursa müdahale ederiz dedi . Fiyatlar  125 dolara dayandı .
    - ee ne yapalım yani . ABD hergün bir ülkeyi tehdit etmiyormu ?  sonra ABD , allahın çölünde 3-5 çapulcu ile uğraşırmı zannediyorsunuz ? uğraşsada 3-5 günde işi bitirir . Bundan OPEC e  ne kardeşim . Sudan ın 3-5 gün kıstığı üretimi siz tamamlayın !!

Dostlar ; her zaman dediğimiz gibi amaç kötü olduktan sonra bahane çok .  Bu Opec ülkelerindeki zamlardan kim pay alıyor ?   o ülkeler ve ABD . dolayısıyla hem onlar hem ABD Petrol  Lobisi sipekülasyon yapmalıki fiyatlar artsın ve daha çok para kazansınlar .

Çok güzel bir kumpas kurulmuş , al gülüm ver gülüm  , paralar cukka cebe .

Bizde garipler allahın petrolünü  ;  allahın pislik arapların ve amerikalıların istedikleri fiyatlardan  paşa paşa alıyoruz . Yani ÇETE  , allahın petrolünü  kol böreği şeklinde zavallı insanlara takdim ediyor .

Ve bunlar İslam dini son din , hak dini , gak guk dini diye vaaz veriyorlar ama geçirmeye devam ediyorlar . Bu arada Hz.İsa nın da , mahşer günü  geri geleceğini utanmadan söylemeye devam ediyorlar .
 Gelsin  gelsin .... sorar size .. 
SONUÇ :      VER BİR VARİL PETROL ,  AL BİR VARİL SU ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder