22 Şubat 2011 Salı

Sevimli Borsamızda kimler dansediyor ?????

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD Başkanı Barack Obama’nın vergi ve işsizlik maaşı paketinin yasalaşması durumunda, ülkenin Aaa olan kredi notunu düşürebileceklerini ve bunu AAAaa+ olarak tadil edebileceklerini ama durumda biraz daha kötüleşme olursa bu notu AAAabb+ olark düzenleyebileceklerini  söyledi.Dolayısıyla  ABD , yani dünyayı para politikalarıyla  mahveden  malum ırk temsicilerinin sahip olduğu finans kurumlarının olduğu ülke bu sefer  tongaya bastı ve kendi kredi notu konusunda olumsuz not aldı . Ama eminimki buda bir oyundur ve göreceksiniz altından malum bir lobi çıkacaktır .
Obama’nın planını açıklamasının ardından, Hazine tahvillerinin fiyatları bir anda düştü , tahvillerin fiyatlarının düştüğünü duyan tahvil spekülatörleri Obama ya sitemlerini bildirdiler ve eğer bir daha böyle bir karar alırsa ABD yi erkederek İsrail e yerleşeceklerini ve giderken tüm kipaları da beraberlerinde götüreceklerini ve ABD de bir daha Hannuka düzenlenemeyeceğini tessürle bildirdiler .


Bu arada Çin de Yuan ı uluslararası alanda bir oyuncu haline getirmek için  gerekli transferleri yaptığını belirtti. 


S&P adlı Tiyatro grubu Belçika nın kredi notunu BBBBbb++ dan BBBBBBbb++ ya düşürdü .ve bir daha oyun bozanlık yapıp ekonomilerini düzeltmezlerse  daha kötü davranacağını belirtti .


Yunanistan İMF nin istediği kısıntıları yaparsa Yunan halkının kahvelerde sigara tüttürüp tavla oynayamayacağını , emeklilerin bundan sonra istakozu hergün yiyemeyeceklerini  ve çöpçülerin sabah erken saatlerde iş bitiminden sonra evlerine Taksiyle gidemeyeceklerini söyleyerek  iş çıkatmalara karşı çıktı .


AVRUPA Birliği’nde (AB) küresel krizle birlikte hızla artışa  geçen yoksulluğun, nüfusun dörtte birine yakınını tehdit ettiği açıklandı. AB İstatistik Kurumu’nun (Eurostat) verilerine göre 500 milyon nüfuslu AB’de 81.5 milyon kişi yoksulluk seviyesinin altında gelire sahip bulunuyor.
 Sokaklarda çıplak ayakla gezen binlerce alman görmek mümkün hale geldi . Fransızlar daha az soğan yemeye , ispanyollar midyesiz Paella yemeye , İtalyanlar kaşıkla değil makarnayı tek tek yemeye başladılar . 


Japonya da  cenaze masrafları yükseldiğinden harakiri yapanlar azaldı .


Ülkemizde ise ileri demokrasi çabaları son süratle devam etmekte , talebeler polis tarafından uygun bir şekilde ikna edilmektedir .

 İhracat azalsa  ,ithalat fazlalaşsa da , cari açık gitdikçe yükselse de Başbakanımız bunun sorun olmadığını tüm islam cemaatlerinin ülkemize para yağdırdığını belirtmektedir.

İşsizlizliğin ise sorun olmadığını 12 milyon işsizin birbirlerine ev işlerinde yardımcı olarak imece usulü ile geçenebileceklerini iddia etmektedir .
Bunun üzerine herkes birbirinin evine gitmeye başlamış , bu saçma tapan fikir  erkek vatandaşlarımızı tedirgin etmeye başlamıştır ..
  -'' Bizim evde yapılacak iş yok , kimse karıma yardımcı olmaya çalışmasın '' diyen erkek vatandaşlar bu uygulamadan memnun olmadıklarını belirtmişlerdir. 
Halbuki her akşam eve yorgun gelen kocalarının hiç bir şey ?? yapmamalarından şikayetçi olan kadın vatandaşlarımız ise  ev işlerinde kendilerine  büyük bir istekle yardımcı olmak isteyen erkek vatandaşlarımıza minnettar olabileceklerini söylemişlerdir .


Yolsuzluklarla ilgili söylenenlerin tam bir yalan olduğunu ifade eden RTE Alman savcıların CHP tarafından satın lınmış  kişiler olduğunu ,  Kombassan , Yimpaş  ve Deniz Feneri soygunlarının birkaç yanlış muhasebe işlemlerinden  kaynaklandığını  ifade etmiş ve şöyle devam etmiştir.                      
    -''  buradan tüm Cumhuriyet , milliyet ve akşam savcılarına çağrıda bulunuyoruz , bu alman savcılar suç işlemekteler , gerekli yasal işlemleri başlatın ''

Borsamız değerli kumarbazlarımızın  yoğun çabası sonucu yükselecek , nirvanaya ulaşacaktır .

Maydanozlarımız pardon vatandaşlarımız manipülatörlerin iknaları sonucu  ; göreceksiniz en kısa zamanda alıma geçeklerdir ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder