9 Şubat 2011 Çarşamba

İşsizliğe çözüm bulundu gibi .

TBMM Başkanlık Divanı'nda gelecek dönemden itibaren  çok değerli milletvekillerine ayak işlerini yaptırabilmeleri için 3. personel verilmesi kararlaştırıldı ..
 Geçen ay konuştuğumuz vekillerde Muhammed Mübarek ; -'' yaa arkadaş alentirik faturamı yatıracam çıkamıyorum , telefon  faturamı yatırabilmem için taaa Kızılay a gitmem lazım , ama beni hiç vaktim yok ''  dedi ve devam etti ;
-''  Hanım kuaföre gitti evde çantasını unutmuş , ne olacak şimdi , ben mi gidip çantayı  evden alıp ona götüreceğim ? ''   '' meclisteki odamda zemzem suyu bitmiş , nereden bulup da gidip alacağım  vakit mi var burada mümin kardeşlerimize hizmet vermekle ,onlarla toplu ibadet yapmakla meşgulüz herhalde ''  diye dert yanmıştı .
İşte vekillerin bu ızdıraplarını sona erdirmek isteyen Meclis Başkanlığı hemen harekete geçti ve  2dakika 37 saniyede tüm milletvekillerine önergeyi imzalatarak tarihe geçti .

Şimdi sıra bu konuyla ilgili ihale şartnamasini düzenlemekte . Fakat bazı vekiller seçilecek bu şaparonları kendileri seçmek istedklerini beyan ederek şikayetlerini mutsuzluklarını dile getirdiler .
 Konu için özel bir komisyon kurulması kararı verildi . Bu komisyonun çalışma şartlarının tesbit edilebilmesi için  5 milletvekilinin ortak bir önerge vermesi gerekmektedir .
Meclis Başkanlığına en kısa zamanda  bu dilekçe iletilerek  gündeme alınması sağlanacaktır .

Çok yoğun çalışarak memeleket meselelerine  ivedi çareler bulmak için cansiperane çalışan  bu  550 adet lamborghini pardon Milletvekili için alınacak 3. personel sözleşmeli olarak işe alınacak ve böylece kadrolu olarak işe almaktan kurutulunacaktır .. 
Bilgisine danıştığımız bir  Vekil konunun bir hayli karışık olduğunu ve anlamakta zorluk çektiğini söyledi  ve şöyle devam etti ; -'' eğer sözleşmeli alınsalardı o zaman kendileri ile sözleşme imzalamak zorunda kalınacaktı halbuki kadrolu oldu zaman istediğniz yerde oynatabilir veya kadro dışı bırakabilirsiniz ''  . . '' Zaten bu yolla  SSK sız asgari ücretle çalıştırabileceğiz . 5 kuruşluk iş için bir de sigorta diye tutturur şimdi bunlar  . zaten yapacakları da iş olsa bari . getir  götür  '' diyerek konuya açıklık getirdi.

Böylece 550 yeni işsiz daha iş bularak mutluluğa kavuşmuş olacak . Bunun tüm iş adamlarımıza örnek olmasını dileriz . Bu yolla çeşitli  meslek kuruluşları  1er kişi istihdam edebilirler .
Mesela Öğretmenler  söylediklerini tahtaya yazmaları , öğretmenler odasından tebeşir almaları , sözlü defterini karıştırmaları için  bir kişi çalıştırabilirler . 
Mesela imamlar , vaaz vermek için gene genç bir kuransever çalıştırabilirler .

Bu konunun Borsa ile ne ilgisi var kardeşim , hergün saçma sapan konular yazıyorsun diyenlere buradan seslenmek istiyorum ;   Sana ne , sana ne ..

saygılar , sevgiler ..

1 yorum: