10 Şubat 2011 Perşembe

Havalar soğudukça ekonomi düzelecektir..

Dostlar;
Biliyorsunuz son günlerde tüm dünyada yetkili  , daha doğrusu kendilerini uzman zanneden kuruluşlar , fuzuli kişiler her puslu havada olduğu gibi  güzel haberler pompalamaya başladılar .

Bundan sonra  hergün değişik bir soytarı çıkıp bize güzel haberler verecek ve herşeyin iyiye doğru gitdiğinden bahisle tüm verilerin  çok kısa bir süre içerisinde pozitife döneceğinden bahsedecek ve saf arkadaşlar da , zaten pembe rüyaların esiri olduklarından , bunlara inanarak tekrar Borsamızda alımlara geçecekler .

Destekler  desteklenecek , dirençler kırılacak  ,3 gün önce karlarında düşüşler bildiren , karamsar tablolar çizen soyguncu bankalar  birden bire yüksek kar müjdeleri verecekler . 

Şirket haberleri birbirini kovalayacak , ihracat bağlantıları , üretimde kapasite artışları , yüksek sanayi  kapasite kullanım oranı gibi veriler uçuşacak .

Sizde haliyle bunun nasıl gerçekleştiğini merak edeceksiniz . Çok az akıllı olanlarınızın bile inanmayacağı , şüpheyle karşılayacağı bu  balonlar maalesef milyonlarca akıl fukarası tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacak . ve bu arkadaşlar manipülatör ve kumarbaz vatandaşların sıcak ilgi ve alakası  sayesinde bu güzel havada yatırımlarına başlayacaklar .
  Başlayacaklar da sonrasını pek düşünemedikleri için mabadlarının üzerlerine oturmaları fazla zaman almayacak .
Euro bölgesindeki olumlu gelişmelerin ( ? )  dolar bölgesindeki yavaş ekonomik verilere nazaran daha hızlı olması , dolarda  euro ya karşı bir hakimiyet sağlamaya çalışacak , bu ikisinin çatışmasından faydalanmaya çalışan japon Yen'i  2 trilyon dolar borca rağmen çekik gözlülerin ve amerikan yardakçılarının  yardımıyla değer kazanacak . Çin Yuan'ı her zaman olduğu gibi hepsine 5 basacak .
Altın , gümüş , bakır , teneke , buğday , arpa , lahana , ebegümeci fiyatları tüm dünyada hava koşullarına bağlı olarak artacak ve bize kapuska bile yemeyi bile çok görecekler.
HAVALARIN soğumasıyla birlikte ekonomik durumu kötü olan vatandaşların sac sobalarına talebinin artması, bu işi yapan esnafın yüzünü güldürecek , soba satışları Başbakanımızın bol bol kömür dağıtmasının önünü açacak ve son günlerde gülmeyen ( doğumundan beri bence gülmemiştir )  yüzünü güldürebilecektir .

KKTC  bizden nefret etmeye devam edecek , TSK konusunda  yeni darbe haberleri çıkmaya devam edecek . Gölcük Deniz Kuvvetlerinin mutfaklarındaki çekmecelerde yeni  sebzeli darbe planları bulunacak ve tutuklanan aşçıbaşı ve yamakları Silivri de ufak bir tatil yapacaklar .
Bu arada zaten 2 senedir tatilde olan bazı gazeteci ,asker vatandaşlarımız için hiçbirimiz kıçlarımızı kaldırıp bir destek yürüyüşü yapmaya zahmet etmeyeceğiz .
ve bu memlekete  yazık olmaya devam edecek . yazık çok yazık .
1923 den beri ne yaptığımızı kendimize sormamız lazım , tabii dizilerden kafamızı kaldırabilirsek .
Boşçakalmaya devam edin ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder