2 Ocak 2011 Pazar

Yeni yıl için en iyi dilekler , kahkaha dolu işlemler ..

Değerli Dostlar ,
Bu sabah yeni yılın ilk iş  günü ve Borsamız tekrar manipülatörler ve kumarbazlarına kavuşuyor . Bu senede bu sempatik arkadaşlar var güçleriyle spekülasyon, açığa satma , manipülasyon , atansiyon yapmaya  devam edecekler .
Bu sene Ankara daki esas oğlanlar seçim yatırımı doğrultusunda yapacakları maaş artışları , teşvikler ve bilumum göz boyayıcı icraatlarıyla ortalığı sahte cennete çevirecekler .  ve maalesef saftirik vatandaşlarımız da bu cennetde danslarına decam edecek  sipekülatör arkadaşlarımıza  inanarak  onları takip edecek ve paracıklarını bitirecekler .

peki bu kadar senedir bu Borsa üçkağıtçiları nın yaptıklarını bilmelerine rağmen hala ders almayan varmı ? diye sorarsınız  ;   burası Türkiye burada salaktan bol ne var .. Rahmetli Aziz Nesin söylemişti değilmi ??

Bu sabah gazetelere ve Ekonomi magazinlerine göz atarsanız  hemen tavsiyeleri göreceksiniz . Onu al , bunu tut , onları sat  , şu firmaların hisse senetlerinin  destekleri güçlü direnç noktaları kırılabilir . Şu firma nın kredi anlaşması onaylandı ve 1 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı , bu parayı kredi vererek değerlendirecek , bu para onlara kredi olarak geri dönecek falan filan . 
Bu firmaların son yıllarda dağıttıkları temettü oranlarına bakmanızı tavsiye ederim ...

Bu arada Moody's , Standard and Poor , rahmetli Lehman Brothers  gibi kuruluşlar dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olmamıza rağmen - Başbakanımızın beyanıdır bu , kesinlikle yalan olamaz - nedense  bu kadar boktan durumda olmasına rağmen Yunanistan la aynı derece ile mükafatlandırmışlardır .**** .  Bu kesinlikle bir şaka değildir , inanmayan dostlarımız moodys's denilen  back street tin pot company nin sayfalarını ziyaret edip ülke puanımıza bakabilirler .

Gene bütçe açığımızın daha  şimdiden bütçede öngörülen açığın çok üstünde çıkacağı anlaşılmıştır .
Gecelik faizler , bazfaizlerin .07 puan üstünde olacak , döviz pozisyonlarımız dolar/yen paritesinin yuan ın değer artışına bağlı olarak Devler İstatistik Kumpanyasının enflasyon oranları doğrultusunda şekillenecektir.
Ama bu hiç birimizi durduramayacak ve tanrıya sığınıp kağıt almaya devam edeceğiz  ve paralarımızı kaybedeceğiz ..

Uzun lafın kısası dostlarım Türkiye Fuzuli Tiyatrosu tüm skeçleriyle devam edecektir .
Durmak yok , DEVAM  diyoruz ..

Yarın TOBB başkanı'nın dün bir kanalda yapmış olduğu konuşmayla ilgili yorumlarımızı okuyacaksınız ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder