28 Aralık 2010 Salı

Hurafeler ve Borsa the IMKB .

Tiyatromuz yani Borsamız  yılın son günlerine girilirken hepten yavaşladı . Manipülatör ve kumarbaz amcalarımızın ve yabancıların tatilde olmalarından dolayı oyunların hacmı daha ivme kazandırmak isteyen vatansever kumarbazlarımız küçük kağıtlar üzerinde hareket yapmaktalar .

"Hurafelere Müslümanın inanması tehlikelidir. Onlardan uğur beklemesi veya başka bir şeyler umması Allah'a şirk koşmaktır. İnsanoğlu uğuru, bereketi Allah'tan beklemeli derler . onun için yeni yılda uğur getirecek, Borsa da para kazandıracak diye yılbaşı gecesi kırmızı don giymek ve kapının neredeyse yok gibi .
Tatil yapmayıp vatanlarında kalıp Borsamıza biraz önünde nar ezmek fayda getirmez .
 Bu sadece bir  kandırmacadır . öyle olsa tüm kabzımallar ve manavlar trilyoner olurlardı . .

Belki , saat tam 12 de en yakınındaki kişiyi besmele çekip çimdiklemek uğurlu geliyor diye bir rivayete inanıp uygulamak fayda temin edebilir .

2011 yılında , tüm dünyadaki expert ekonomistler , finansörler , mali uzmanlar kısacası şimdiye kadar dünyayı para dolabının içinde döndürerek  bundan milyarlarca dolar kazanan manipülatör ve kumarbaz arkadaşlar yeni yılda da aynı şekilde spekülatif hareketlerine devam edeceklerine emin olabilirsiniz . Yeni krizlere gebe olan dünya ekonomisi ise gene çalkantılı  günler , aylar yaşayacaktır .ve bunlara sebeb olanlar ( malum ırk ) ise gene çalışanlarına  bol keseden prim dağıtmaya devam edeceklerdir.

Ülkemizde ise seçim heyecanı herkesi saracak ve tüm komedyenler atıp tutmalarını büyük bir hızla  sürdürecekler . Bunları dinlemek için sabırsızlıkla bekleyen , yıllardır bunların attıkları palavralardan bıkmayanlar meydanları doldurmaktan bıkmayacaklardır .
Bilhassa tiyatro olmayan beldelerde halkımız eğlence niyetine bunları izlemek için dört gözle beklemekteler .

Eski tas eski hamam  deyimi 2011 için çok uygun olacaktır . 2 yenilik önemli görünmektedir.
  1.  70.000 yeni memur ekonomiye ivme kazandırabilir !!!
  2.   İçişleri Bakanlığının ağır silah ithalatını  yapabilmeleri için meclisten onay çıkacak ve TSK ya karşı yeni bir güç oluşturulacak ve böylece planın son safhası tamamlanmış olacak .. 
  Bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen aslan gibi dizileri seyrederek uykuya devam etmeniz ve BORSA da yatırımlarını ihmal etmemenizdir . Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki kan da mevcut olabilir .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder