18 Ocak 2011 Salı

Para Piyasasın da Yeni gelişmeler .

Kıymetli Dostlar .

Gözlerimden geçirmiş olduğum bir rahatsızlıktan ötürü birkaç gün yazılarıma ara vermek zorunda kaldım . Bu süre içerisinde okuma-yazma yasak olduğu için yazılarımı yazamadım ve güncel olayları takip edemedim . Ama çok şanslıyımki ASLANTEPE nin açılışında birden bire gözlerim iyileşti . Doktorumla konuyu görüştüm , bunun sebebini sordum . Kendisi  tıpta bunun çok da ender olsa gerçekleştiğini , bunun , büyük bir nefretle yuhalama sonucu gözlerdeki sinirlerin harekete geçirilmesinden , kaynaklandığını  anlattı .
   Bundan sonra tüm dostlarımın , borsa spekülasyon , manipülasyon faaliyetlerinde kızdıkları zaman vargüçleriyle yuhalamalarını tavsiye ederim . Gözlere iyi gelmesede deşarj olma konusunda çok rahatlayacaklarını garanti ederim .

Borsamız her zaman olduğu gibi Destek ve Direnç  gibi teknik rakkamlar ,ve çok kıymetli yorumcularımızın pompalama faaliyetleri sayesinde bir aşağı bir yukarı , iki aşağı iki yukarı şeklinde dalgalanmaktadır .

Ekonomik veriler TUİK sayesinde düzelmeye yüz tutmuş enflasyon hesaplama verileri her geçen gün daha realist bir hale gelmektedir .

Son hesaplamalarda  kullanılan ürünler arasına  çengelli iğne  , nivea el kremi  , plastik saplı kerpeten , saç levha üzerine sürülen domuz yağı  , hazar havyarı , pembe çiçekli prezervatif  , traktör farı , acur turşusu  da girerek TÜFE oranlarımızın düzelmesine sebep olmuşlardır . TEFE  , TÜFE den daha iyi durumdadır . Bu TÜFE nin önümüzdeki aylarda mevsimlik hıyar hasatı sayesinde daha iyi olacağı anlamına gelmektedir ..
  Bu hasat sayesinde binlerce hıyar , pardon işci , iş bulma olanağımna kavuşacak ve ülke nüfusumuza katkıda bulıunacaklardır ..

Gayri safi Yurt İçi Hasılat ının enflasyona oranının bütçe açığına katkısının oranı  kişi başına düşen milli gelir oranını ikiye katlayarak muasır medeniyetler seviyesindekilere yetişmiş ve geçmek üzeredir .

İş ve İşci kurumundan yapılan açıklama da işsiz oranlarında %0.002 oranında bir iyileşme görülmüştür . Toplam işssiz sayısı kasımda 16.786.321 iken bu sayı Aralık ayında harika bir ivme kazanarak 16.786,121 e inmiştir.  yani ceman 200 vatandaşımız iş sahibi olmuştur .




Hazine bugün 93 ayda bir sabit kupon ödemeli 165 yıllık devlet tahvili  , yarın ise 75 aylık iskontolu tahvil ve 38 ayda bir ödemeli 58 yıllık TÜFE ye endeksli , TEFE den bağımsız  tahvil , bono ve depo ihalesi yapacaktır .  
DEPO isteyenlerin İMKB aracılığıyla Hazine müsteşarlığı , Milli Emlak , Tapu daireleri gibi kurumlara başvurması önemle duyurulur . 


Tahvil ve bono satışları getirisi olmadığı için sizin için iyi değildir . Siz elinizde avucunuzdaki son paraları İMKB de değerlendirip kaybetmeye bakın . Böylece bundan sonra para sorununuz olmaz , mutlu mutlu yaşarsınız .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder