25 Ocak 2011 Salı

T.C. Malı Ye Bakanı ile geçen gün yapmış olduğum bir söyleşiye konu olan ve  memleketimiz  ve tüm dünya için uzun vadede büyük olumluluklar getirecek bir yeni sistem den bahsetmek istiyorum .. Bakan   yaptığı açıklamada  şu andaki ekonomik sistemin  en önemli elemanı olan PARA nın  hiçbir işe yaramadığını ve insanlar arasında dargınlıklara sebeb olduğunu  belirterek şöyle devam etti ;
- ''  arkadaşlar bu para yüzünden ev sahibimizle , yeterli  cep harçlığı vermeyen ebeveynlerimizle , borç vermek istemeyen arkadaşlarımızla , çok para isteyen karılarımızla sürekli dargın vaziyetteyiz . Küs tutmaktan bir hal oldum .  Sokakta yürümemiz mümkün değil , tüm esnaf peşimizde .''
  Daha sonra konuşmasına örnekler vererek şöyle devam etti  ;  - '' bakın herkes borçlu , borçlu olmayan bir tek allah var .  Vadeli hesaplar , bonolar , tahviller , borsa , şirket hisseleri , perakende satışlar  , tüm hayatımız bir parça kağıt ve bir metal parçası üzerinde dönüyor ''  dedi ve ilave etti  ;
- '' Kağıt parçası için birbirimizi  neden üzüyoruz ? eskiden atalarımız ihtiyaçlarını takas usulü hallederlermiş . Mesela tavuk ihtiyacın olduğu zaman tavuk satan vatandaşa karşılığnda balık , deniz kabuğu , ok , saksafon gibi mallar teklif edermişlermiş . Ufak bir pazarlık karşılığı anlaşma sağlanırmış . Alan memnun satan memnun .
Bu sistemde  '' arkadaş beş lira veya 5 dolar borç verirmisin yerine  '' 
- ''  güzel insan acaba bana 5 adet salatalık borç verebilirmisin karşılığnda sana 3 domates vereceğim  2 domates borcum olsun . yok eğer illahiki hesabı kapatacaksan o zaman al sana 10 adet deniz salyangozu ''  diyecekler ve böylece kimse birbirinin kalbini kırmayacak .
  Bu sistemde kesinlikle Merkez Bankası gibi fuzuli kurumlar olmayacak ve para basmak zorunda kalınmayacak , ticaret  '' al gülüm ver gülüm '' şeklinde olacak .
Mesela yurt dışı seyahatinizde uçak parası yerine Şirket sahibini ve personeli yazlığınızda 1 hafta ağrlayacaksınız . 
Canınız ukraynalı bir Nataşa çektiği zaman 1 gece karşılığı  kendinizi teklif edeceksiniz böylece karşılıklı al-ver usulüne dayanan güzel bir ticaret yapmış olacaksınız .
Futbol maçı seyretmek isteyenler futbolculara  çeşitli hediyeler , hakemlere gözlük ve tarak gibi emtealar hediye edecekler .
 Bu sistemde malum IRK ın vatandaşları , tefeciler , para manyakları faiz olmadığı için başka bir sistem keşfedeceklerine emin olabilirsiniz . Dünyayı soymak konusunda yeni  icatları olacaktır .
diyelimki  tavuk ihtiyacınız var ve Moiz e gitdiniz ; Moiz size nasıl ödeyeceksiniz diye sorduğunda sizde '' 1 ay sonra '' derseniz kendisi bir hesap yapacak ve size dönüp
-'' tamam ama 1 ay sonra 1 tavuk + 1 civciv isterim  ''diyecek .

Bu konu ile daha fazla bilgi isteyen vatandaşlarımın bloguma girip takip etmlerinde fayda götmekteyim .

Bu sistemin uygulama alanları konusunda çalışmalar yapılmakta olup tüm bilgiler sizinle paylaşılacaktır . 
  Conclusion ;    PARANIN ESİRİ OLMAYALIM  ALTERNATİF EKONOMİYİ RED ETMEYELİM.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder