31 Ocak 2011 Pazartesi

Avrupa toz duman ..

Değerli dostlar .

Biz hep demiyormuyuz  , bütün ekonomik hareketler , sistemler  birer oyun diye . Evet diyoruz ama birçok kişi maalesef bizim yazdıklarımızı  , bu konularda yeterli bilgiye sahip olmadığımızı düşünerek es geçiyor . Biz ne diyorsak yavaş yavaş gerçekleşiyor ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu da söylemek zorundayım .

Hatırlayın !! 2-3 sene önce İspanya yı yere göğe sığdıramıyordunuz . Bazı medyacılara göre senede 50-60 milyon turistin ziyaret etdiği ve tüm avrupaya örnek olmuş sanayi devrimiyle yıkılmayacak gibi görünen İspanya şu anda Avrupa nın çok borçlu ve işsizlik açısından en kötü ülkesi  .
Evet  şu anda bu ülkede çalışabilecek durumdaki her 5  DAGO dan  biri işsiz kalmış vaziyet de ve hükümetin borcu  700milyar euro

İspanya’nın borç krizi Davos gündemini gölgeledi. Geçen yıl Yunanistan’ı konuşan Davos bu yıl kapalı kapılar ardında İspanya’yı tartışıyor. İspanyol finans çevrelerinin yaşadığı ruh hali ise ‘gerçek  KORKU ’ diye tanımlanıyor.
Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir ''  demiş Eflatun Amca . demekki anıt dikmek için  korkmamak , cesur olmak , olayları  gafaya takmamak gerekiyor . Yani  '''s...den aşağı Kasımpaşa '''atasözü bu Eflatun Amca nın lafından daha özlü bir söz oluyor.
Anıt dikmezsek RTE  ucube diyecek  heykel bulamaz ..
Mevlana nın çok güzel bir atasözünü hatırlatmak isterim .  ''' Testi , taştan korkar ''   .  bu atasözünün  bu konuyla ne alakası olduğu çeşitli çevrelerce araştırılmaktadır .
Bence '' testi  o kadar kırılgandır ki  taşa çarpıp dağılmaktan korkar ''  gibi bir  yorum getirilebilir ...burada taş heykel  , testi de taşı beğenmeyendir( ???)  ..

Uzun lafın kısası İrlanda , Yunanistan , Portekiz , Romanya falan filan derken tüm avrupa inşallah çöküş yolunda .. Ve bu çöküş trilyonlarca dolar pompalanmasına rağmen devam ediyor ve inanın etmeye devam edecek . Belki bir müddet yavaşlayacak hatta çıkış havası verecek ama  eninde sonunda en kısa zamanda tekrar çöküşe geçecek .
Tüm dünya devletleri korkunç borçlar içerisindeler . Japonya iflasın eşiğinde , ABD nin dış ticaret açığı korkunç boyutlarda , Çin şimdilik idare ediyor . ne zamanki ABD kızıp tek taraflı ticaret ve YUAN ın haksız rekabetine karşılık önlem almaya kalkışırsa ÇİN de dolarlarını satıp Euro ya geçerse ve ABD bonolarını satmaya başlarsa işte o zaman PAPAZ ı bulduk demektir .

Yani tüm bu ekonomik sistem bir tiyatro  ve bu temsil artık bitmek üzere . Dolayısıyla artık temsili değiştirmenin vakti geldi geçiyor .. Eskiden beri süregelen ve lanetlenmiş kişiler tarafından iyice dejenere edilen  bu global  sistem  artık bu dünya üzerindeki  insanların arzu etdiği yaşam şartlarını sağlayacak nitelikte değildir ..
Zaten bu dünya nüfusunu  mutlu edebilecek bir sistem de mümkün değildir . Belki ancak yepyeni bir komünizm  bir nebze olsun eşitlik sağlayacaktır bir müddet ..istermisiniz komünist diye yarın içeri alsınlar !!

Dostlarım  ;
Bu arada son gelen nüfus verilerine göre 2010 yılında nüfusumuz  Başbakan RTE ninde katkılarıyla 1.161.000 kişi  fazlalaşmıştır . Böyle devam ederse tabiatdaki en doğurgan canlı türü olan Tavşan dan sonra ikini sıraya yerleşmiş olacağız . 
Bu nüfusu beslemek  hiçbir zaman mümkün olmayacaktır . Bu şartlar, zaten 22 milyon cıvarında bulunan zor beslenen insan sayısı dahada çoğalacağı için   ''''  RTE nin  her iş yerine 1 işsiz kişi alımı projesine  ,  her eve  1 kişi alımınını da ilave proje olarak gündeme almak gerekebilir . Bu proje daha sonra geliştirilerek mesela her yazlığa bir tatil yapcak parası olmayan bir tatilsiz kişi alım projesi olarak geliştirilebilir .
Her yatağa bir yataksız kadın  alımı procesi !!!!!  mesela , her masaya bir aç kişi alımı procesi...
Bu memleketde ne aç kalır , ne uykusuz , nede cinsel aç insan .....
Bu hafta Borsa ile ilgilenmenizi tavsiye etmiyoruz . KİLER  alınıp satılabilir . Kısa vade alımlar  3 dakikaya inmiştir ..yani aldıktan 3 dakika sonra satmanız gerekmektedir.. yoksa elinize yapışabilir ..
Durmuş Amca nın neler yumurtlayacağını göreceğiz . Munzam karşıklar , faizler , sıcak para , emtia fiyatları , döviz gibi ekonomik tiyatro nun elemanları her zaman olduğu gibi Manipüle edileceklerdir .
siz siz olun bunların hareketlerine hiç ilgi göstermeyin , işlerinize devam edin , dizileriniz seyredin . Kanuni nin haremi bu ekonomik tiyatro dan çok daha ilgi çekici ve heyecanlı.  Kurtlar Vadisi nin kötü adamları bu Borsa ya girse korkar kaçarlar ama maalesef bizim salak halkımızın içindeki deli cesaretli kişiler  deliliklerine son vermeyecekler ....
Son olarak şu atasözüyle  yazımıza son veriyorum . ''Abdala “kar yağıyor” demişler, “titremeye hazırım” demiş.
İyi bir hafta dilerim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder