9 Ocak 2011 Pazar

Böyük Türkiye nin Böyük Bütçesi ...

Dostlar  bilmem geçen hafta TBMM den geçen yeni trilyonluk bütçemizin detaylarına göz gezdirdinizmi . Umarım  bakmamışsınızdır  çünki inanın çok üzüleceksiniz ve hayretler içerisinde kalacaksınız . Bakmış olanlarınız ise eminim kendinize gelememişsinizdir .
Tabii bu bütçede dikkatınizi en çok çeken Adalet bakanlığı bütçesi olmuştur . Geçen hafta bütün ülke tutuklama süresini tartışıp adalet sisteminin çarpıklığından bahsedip durdu . ve tabii her zaman olduğu gibi bu seferde herkes birbirini suçlayıp durdu . Sanki bu yeni ortaya çıkmış gibi şaşırdı kaldı . Halbuki bu çok uzun yıllardır var olan ve milyonlarca insanın çeşitli şekillerde mağdur olmasına sebeb olan bir çarpıklık .
  Ama nedense hiç kimse kıçını kaldırıp bu konuda bir şey yapmadı .  İnsanlar onlarca yıl davalarının sonuçlanmasını bekledi ve beklemeye devam ediyor .
  Hep deriz ya , bu ülkede bir bok olmaz diye .  Evet bu çok doğru bir tanımlama çünki bu ülkede her pozisyondaki insanlar  sorumsuz , bilinçsiz , boşvermişci , akşam olsun eve gideyimci .Tabii bu da sorunların çözülememesine birikmesine sebeb oldu .
  Bütçe ile ilgili birkaç rakkam vermek istiyorum .
Başbakanlık Bütçesi        5 ,115 milyar
Diyanet İşleri                  3,178     ''
Yargıtay                              76    milyon
RTÜK                              131    milyon
Adalet Bakanlığı            4.887    milyar   .

AKP nin yani  seneden beri herşeyi satıp savmakla meşgul iktidarın yüklendiği Yargıtay ın bütçesine bakın . Şaka gibi değilmi .  Diyanet işlerinin bütçesi  neredeyse Adalet Bakanlığı nın bütçesi kadar . Bizim neye ihtiyacımız olduğunu kavrayamayan daha doğrusu kavramaya çalışmayan bu iktidar Adalet sarayları yaptıracağına Hukuk sistemini iyileştirmeye çalışsa daha iyi olmazmıydı . 8 senede bu konuda bir adım yol alınmamış ve hukuksuzluk diz boyu olmuş . Yumurta kıçlarının ağızlarına gelince  akılları başlarına geldi ve ''Şimdi iş zamanı '' diyorlar .  geçti borun pazarı sür eşşekoğlueşşeğini Niğde ye . Rahmetli Adnan Menderes ,Deniz Gezmiş gibi kazazedeler bunların yanında birer melek kalır .
Bugün Borsa ne olur derseniz . Piyasalarda paranın kimlere gitdiği belli dolayısıyla bu zümreye ait şirketlerin hisse senetlerini AL , elindekileri TUT .,
Dövizleri düşürüyorlar , faizleri düşürecekler , Altın epeyce bir yükseldi . Şimdi kağıt alma zamanları geldi . Arkadaşlar biraz Borsa ya girecekler , canları sıkılınca satacakalr , döv,ze girecekler , sonra dövizi satacaklar , tekrar altına girecekler , oradan çıkıp girecek delik arayacaklar felen falan feşmekan .
BOL ŞANS ..  Tanrı  elinizden tutup sizi borsanın güzelliklerinde dolaştırsın ve iyi tüyolar versin ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder