10 Ağustos 2011 Çarşamba

NEDEN KİMSE BİZİ SEVMEZ.

Önce bu soruyu biraz çevirip, yani kelimeleri değiştirip kendimize sormammız lazım .

Neden biz kendimizi sevmiyoruz ?

Bazı arkadaşlar bu soruyu cevaplamakta zorluk çekiyorlar. Bunlar kendilerine toz konduramayanlar. Yani Türk ırkının bu kadar boktan olabileceğine inanmayanlar , inanamayanlar .

Bazı arkadaşlar ise bakan kör . Yani yapılanların çok da kötü olmadığını, bu icraatların dünyanın her ülkesinde olabileceğini, dolayısıyla bunun bizi neden bu kadar alçak bir toplum gibi gösterdiğini anlayamadıklarını söylüyorlar.

Şimdi bu arkadaşlara, yani bakan körlere şöyle bir tablo sunmak istiyorum .

Son 15 senede meydana gelen skandallara bir göz gezdirsinler .

Neşter Operasyonu: Tıp adamları, eczacılar tüccarlarla bir olup SSK'yı sahte faturalarla dolandırmadılarmı ? 100 TL lik kalp pilini 1000TL ye SSK'ya çakmadılarımı ?

Hortum Operasyonları : Bu memlekettte ki kelli felli iş adamları bankaları hortumlamadımı . On milyarlarca dolar hortumlanmadımı . Karşılığında ceza gören varmı ?

Hayali ihracatlar hız kesmeden devam etmiyormu ? kaç defa gümrüklerdeki operasyonlarda yüzlerce gümrükçü , komisyoncu , iş adamları içeri tıkılmadılarmı ?

Adalet Sistemi denen şey herkes tarafından eleştirilmiyormu ? Bu kadar rezil bir sistemi değiştirmek konusunda bir ilerleme kaydediliyormu ?

Orman arazileri , Hazine arazileri bazı kimseler tarafından gasp edilip vatandaşlara satılmııyormu ?

Bankalar vatandaşları, yok efendim havale ücreti , yok efendim yıllık cüzdan bedeli, yok efendim kredi komisyon bedeli adları altında soyup soğana çevirmiyormu .

Bu ülke değilmi ki, KIZILAY gibi bir hayır kurumu soyuldu .

Bu ülke değilmiki , yaşlısına sahip çıkamayıp yıllardır 650 TL için kuyruklarda süründürdü, Bakım evlerinde yedikleri dayağın haddi hesabı yok.

Bu ülkedeki yaşayan şerefsizler değilmiydi 1999 depreminde depremzedelere yardım götüren kamyonları soyan .

Daha nice pislik, rüşver , irtikap , dolandırıcılık, hırsızlık, işkence, kötü muamele, haksız yere hapis, fikir suçundan içeri atılanlar.... ve daha nice insanlığa yakışmayacak davranışlar .

Bu memleketde politikacılar sahte faturalarla Meclis'i soymadılarmı ?

Otobüse binice leş gibi ter ve ayak kokmuyormu ?

En önemlisi Cenazeler dedikodu mekanları olmadımı ? Yakınlarımızın, arkadaşlarımızın cenazelerinde sessiz, üzgün olmamız gerekirken, dediko yapan, espriler yapan taş kalpli, sevgisiz, saygısız bizler değilmiyiz.

Avrupa da ikinci sınıf olmaktan öteye gidemeyen bu garip insan topluluğu biz değilmiyiz ? şimdide onları islamiyet ile tehdit etmiyormuyuz ?

Dünya ya Türban ihraç eden, şimdi de Badem Bıyık ihraçı konusunda çalışmalar yapanlar bizler değilmiyiz ?

Zahmet edip Almanya ya gidin ve durumu görün . Türklüğünüzden iğrenirsiniz .

Bu ahval ve şerait içinde dahi vazifemiz kendimizi övmektir.

Etrafta gördüğünüz o cafcaflı AVM ler, binalar, pahalı otomfiller tiyatro perdesinin dekorları. Perde kalktımı arkası tam bir felaket ..

Bunu söyleyen Tosun, kızana  ko..n

Şimdi söyleyin; avrupalı olsanız böyle bela bir ırkı aranıza almak istermiydiniz?

Eğer kafanız azıcık çalışsaydı; avrupaya kabul edileceğinizi düşünürmüydünüz ?

efendim ??

zııttt erenköy ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder