21 Ağustos 2011 Pazar

EYVAH EYVAH, DURUMLAR GERÇEKTEN FECİ.

-“ eyvah eyvah , gene baskın yemişiz tertip “

-“ nerede komutanım “

-“ Bilmem öyle söylediler .

-“ Kim söyledi komutanım ?

-“ Ne bileyim ben ya , demin kantinde konuşuyorlardı .

-“ Gidip öğreneyim bari gene neler olmuş

-“  Dur ya bir kahvaltını et sonra gider bakarsın , ne acelesi var .

-“ Ne bileyim merak etdim işte, Allah verede fazla ölü olmasa

--“ yok 9-10 tane filanmış Allahtan .

-“ Bende korktum 50-60 filan diye , neyse ucuz atlatmışız doğruysa rakam .

-“ Yaa komutanım neden biz sürekli baskın yiyoruz? Aynı karakola kaç defa baskın yapıyor adamlar .

-“ Bak  tertip bu karakolları yapmak, sağlamlaştırmak için para lazım aslanım para . varmı para ?

-“ Yokmu ?

-“ Ya kardeşim senin dünyadan bir haberin yok . Her sene şehirlere lale ekmek için kaç paraya ihtiyaç var sen biliyonmu ?  sonra bu karakolları güçlendirmek için ihale açmak lazım. Sen ihale bedellerini biliyormusun ?  sonra bu işi yapacak müteahhit bulamamışlar . Veli Göçer de içeride olduğu için bu ihale ertelendi “

-“ ya komutanım yapmayın ne olur . neler oluyor bu ülkede . Bu ülkenin insanları askerini hiçmi sevmiyor ? . biz ne yaptık bu insanlara da sürekli bizimle uğraşıyorlar  ? “

-“ Bak tertip ; bu işleri anlayabilmen için tarihe bakman lazım . Taa Mısır daki tek tanrılı dini icat eden Firavun a kadar geri gitmen lazım. Halife nedir onu öğrenmen lazım , menemen olaylayını öğreneceksin , falan filan . Bırak sen şimdi bu kasvet konuları , al şuradan şöyle demli bir çay “

-“ Komutanım , biz terörist kamplarının yerlerini bilmiyormuyuz ki sadece herifler baskın yaptıktan sonra gidip boş kampları bombalıyoruz . Neden bunları sık sık bombalamıyoruz ? heriflerin kamp kurmasına müsaade ediyoruz ? kafayı yiyeceğim komutanım ?

-“ bak asker , bu işler biraz karışık. Öyle zırt pırt sınırı geçip gidip elalemin gavurunun topraklarını bombalayamazsın , yürek ister bunu yapmaya “

-“ biz de yürek yokmu komutanım , biz değilmiyiz dünyaya korku salmış insanlar “

-“ lan git , o zamanlar  amarikamı varmış , avrupamı varmış, ne zaman onlar ortaya çıkmış   zaten biz de vınlamışız  piyasadan .”

-“ yaa komutanım, iki kilometre mesafedeki kampları bombalayacak yürek yokmu bizde “

- yok aslanım yok demekki. Ne diye sen gene böyle konulara girdinki. Bak silahlı kuvvetlerin yarısı hapiste. Senide mi göndersinler istiyorsun mapusa . 
  Bu işler karışık konular. Öyle  her istediğin zaman 10 askerini öldürdüler diye gidip kampları bombalayamazsın. İzin alman lazım . Yoksa adamlar iktidar partisini bir dahaki seçimlerde aşağı indirirler “.

-“ yok artık ya “

-“ var artık “

-“ yani hükümetin yüzlerce askerimizi öldüren teröristlerin kamplarını bombalamamız için izinmi vermesi gerekiyor 

-“ evet 

-“ koca türk ordusu kendi başına memleketi koruyamayacakmı , yokmu bizde o cesaret komutanım “

-“ tertip ben eve gidiyorum , hanım bekliyor, geç gidersem fırça yerim .”

-“ komutanım bize ne oldu böyle ? hanımdan kork , hökümetden kork , düşmandan kork, amarikadan kork . Ne olacak  bizim halimiz böyle . Rahmetli Atatürk neler düşünüyordur acaba , adamcağız yatdığı yerde fır dönüyordur . Yunanlılar bizden korkuyorlar ama komutanım , demekki korkulacak tarafımız varmış dimi ? "

-“ ona öyle demezler aslanım. Kısaca  “ korku boku Selanik derler . Bu işler seni beni dişler . Sen sen ol bu işlerle kafanı yorma .

 Salamon , John ve Hans  gerekeni yaparlar .(!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder