22 Ağustos 2012 Çarşamba

TÜRK GENÇLİĞİNİN FASULYA DAN FARKI .


Fazla evelemeden gevelemeden aradaki farkları belirtmek isterdim ama Fasulya lar telefon ile konuşamadığı , sokaklarda boş boş dolaşamadığı , dizi seyredemedikleri için aradaki farkları somut olarak velirtmek çok kısa olacaktı .

Onun için kendime dedim ki  - " ne olur bu gençleri fazla hırpalamadan, aradaki farkları sakince ortaya koy ".

Kendim de bana dedi ki - " tamam da kardeşim , bu gençlere biraz dokundurmak lazım ki belki %1 nin aklı
 ( tabii varsa ) biraz başına gelir "

Ben de kendime , elimden geleni yapacağıma dair söz verdim .

Bayıındırlık  Bakanı olacak zat-ı muhterem im büyük bir gururla açıkladığına göre Avrupa nın cep telefonuyla en fazla konuşan insanları olmuşuz .

Eminim bunun kalkınmayla , ticaret ve ekonomik üstünlükle alakalı olduğunu , iletişim sektörünün büyük başarısı olduğunu söyleyecek ve kasım kasım kasılacaktır.

Adamın dediği gibi ticaret hacmı yüksek olan ülkelerde insanlar ellerinde cep telefonları hiç durmadan konuşurlar , başka işleri yoktur.

Gençlerimiz de zaten sınavlardan , vizelerden , dershanelerden , kurslardan , özel hocalardan  başlarını kaldıramadıkları için eş dost akraba tüm tanıdıklarıyla olan bağlantılarını Cep Telefonları vasıtasıyla yapmaktadırlar .

Bir de tabii bunlara 3 adet GSM firması reklamlarıyla büyük bir katkıda bulunup , gençlerin yardımına koşmaktadır .

5 şişe Coca-cola içtin 20 kontür bedava , Mudo dan 2 pantalon  1 t-shirt aldın 50  sms bedava , sinemaya gitdin 100 kontür , umumi tuvaletlere girdin 35 sms bedava falan filan .

Kısacası aldığın her nefeste, sıçtığın her bokta  sana sms ve kontür hediye eden bir sistem, bu bahtsız gençlerimizi kitap okuma aşkından uzaklaştırmaktadır .

Zaten dangıl dungul bir topluluk olan ve çalmadan oynayan gençlerimiz için bu hediyeler tam bir Bonus olmaktadır .

Zaten dizi seyretmekten başlarını kaldıramayan zavallı gençlerimiz maalesef bu GSM firmaları tarafından kandırılmaktadırlar . Bu yüzden dizilere bile konsantrelerini verememekteler .

Ağızlarından çıkan her kelimenin yayıldığı yavşadığı , sizle konuşurken sağı solu kesen , gözlerini odaklayamayan , kitap oku dediğiniz zaman " ilkokulda  Tom Amca nın Kulübesi ni " okuduklarını beyan eden bu gelişmemiş insanlar topluluğu kim ne derse desin zeytinyağlı ve etli olmak üzere sadece ve sadece 2 çeşidi olan Fasulye den daha fazla çeşitliliğe sahip oldukları için mutlak bir üstünlüğe sahipler .

Kısacası sadece ve sadece 7.5 lira olan hem kaynayan hem oynayan fasulye nin gençlerimizle mukayese edilmesi çok yakışıksız olacağından, bunu düşündüğüm için  kendimi esefle kınarım .

Yaşasın bedava kontürler ve haftalık 1000 adet sms ..



 

1 yorum: