28 Ağustos 2012 Salı

BAYINDIRLIK BAKMAYANI NE VAR NE YOK ?


Malum kişi çıktı , her zaman olduğu gibi saçma sapan konuştu . Arkasından malum çevrelerden tepkiler geldi .
Tabii her mantıklı vatandaş gibi ben de adamın söylediklerine çok şaşırdım .

Adam kendisini sürekli Atatürk ile kıyaslayıp duruyor gibi geliyor bana . Belki de ben yanılıyorum ama yazılanlara bakınca hakikaten herkes aynı düşüncede .

Neyse ki basında olsun , internet ortamında olsun o kadar çok mizah seven insan var ki  hemen gerekli cevabı veriyorlar .

Hele hele, mukayese amacıyla internet de yayınlanmış iki karakterin bir yemek yeme sahnesi varki muhakkak görülmeli .  Adam yemek yemiyor sanki kemik kemiriyor .

Konumuzdan uzaklaşmadan , detayları vermeye devam edelim . Adamın bayındırlık bakmayanı kalkıyor ve adamı haklı çıkaracak beyanlar vermeye başlıyor .

Kardeşim , sana ne ya , sen neden adamını koruyorsun , o kendini savunamaz mı ?  Yok yağcılık yapacak ya , hemen sazı eline alıyor .

Ama tabii Yılmaz Özdil ustamız , öyle güzel yerleştiriyor ki , 1000 km ray yerleştirip  gidip gidip gelsen  bu kadar zevkli olmazdı .

1923-50 yıllarında onca kıtlığa , imkansızlıklara rağmen , demiryolu yapımı 2.Dünya Savaşına kadar büyük bir hızla sürdürülmüş .  Savaş nedeniyle 1940 dan sonra yavaşlamış .

Bu yıllar arasında yapılan 3578 km lik demiryolu nun  3208 km lik bölümü 1923-1940 yılları arasında yapıldı

1923-33 yıllarını kapsayan ve harika bir marş'a konu olan 10 yıllık dönemde yaklaşık 2500 km ray döşenmiştir.

Bu  2500km uzunluğunda ki rayların uçlarının gerekli yerlere döşenerek tarafıma bilgi verilmesini emirlerinize arz ederim.

Fazla gelen rayların aynı fikirde olan  zevat arasında taksim edilerek , gerekli döşeme işleminin yapılmasını  rica ederiz . 

İşte böyle boş boş konuşursan adama sadece laf değil ray da yerleştirirler . Onun için ne yapmayacakmışsın ?kendini başkalarıyla mukayese etmeyecekmişsin . Yaptıklarınla övünmeyecekmişsin . Başkalarının seni takdir etmesini kabullenecekmişsin . 

Ama tabii sizler, ibadetlerinizi bile basın ve koro eşliğinde  gösteriş içerisinde yaptığınız için , boktan bir üstgeçit açsanız bile yeri göğü inletiyorsunuz . 

Sonra size şunu da hatırlatmalı yalakalarınızdan bir kaçı , 1923 yılında döşenen raylar hangi ekonomik ve ulaşım güçlükleri içerisinde  döşendi  biliyormusunuz ?  

Sayın Bakmayan , rica etsem bir tren dermisiniz lütfen . 

" - tren " 

Öpsün seni Zeki Müren.

O öpemese de milyonlar zaten öptü bile . 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder