18 Ocak 2012 Çarşamba

TÜM DÜNYA HALKINDAN, ATATÜRK ADINA ÖZÜR DİLİYORUM .

19.Mayıs.1919 .

Memleket fakru zaruret içerisinde .

Tüm kalelerimiz harici ve dahili düşman arkadaşlar tarafından ele geçirilmiş.

Tüm tersane, istasyon , cami, fabrika , bar, pavyon ne varsa istila edilmiş .

Yabancı askerler, zavallı perişan osmanlı halkına zulüm etmek ne kelime, işkence ediyorlar.

Vatandaşın teki, arkadaşlarını toplamış, Anadolu ya geçip " bari şu insanları, vatanımızı düşmanlardan kurtarayım " demiş.

Aç, susuz, perişan, silahsız, yemeksiz vaziyette gavurlarla savaşa savaşa vatanı kurtarmış.

Tabii bu mücadeleye başlarken ilk iş baştaki tarihte Samsun'a çıkmak olmuş . Kısacası 19.Mayıs tarihi bir başlangıçdır.

Senelerdir okulların katkısıyla bu muhteşem gün coşkuyla kutlanır .

Hatırladığım kadarıyla büyük bir coşku içerisinde giderdik sitadyuma . Ne yalan söyleyeyim , hem coşku yaşardık hemde dersleri kırdığımız için sevİnç duyardık .

Meğerse Atamızın bu yaptığı pekde doğru bir hareket değilmiş .

Allahın kışında, mayısın dondurucu soğuğunda 19.Mayıs gibi dini bir değeri olmayan bir günde , senin ne işin var arkadaş vapurlarla Samsun'a çıkıyorsun .

Bekleyemezmiydi ülkeyi kurtarma projen bir kaç ay daha ?

Yok olmaz dimi, illahi ki işgüzarlık edeceksin .

Bak gördünmü yaptığını , yıllardır çocuklar mayısın dondurucu soğuğunda hoplayıp,zıplıyorlar ve  taptıkları kimya, bioloji,tarih gibi derlerinden geri kalıyorlar .

Neyse değerli bir devlet büyüğümüz çıktı, harika bir fikir ortaya attı da bu mezalimden kurtulmuş olduk .

Ben burada, Türk Gençliğine bu kadar senedir mezalim yapan Atamız adına özür diliyor ve tüm Samsun halkını da buna önayak oldukları için esefle kınıyorum .

Çok çok affedersiniz ...

1 yorum:

  1. tabii ne gerek var vatanı milleti kurtarmaya idealist, cesur ,öngörülü olmaya bırak bunları sen kurtardın da ne oldu;etraf odunla doldu.Bizlere bu kısa metrajlı fragmanda adam olmayı öğrettin,sonra birileri filmin aslında başlangıç ve gelişimini göstermemiş gibi aslında filmin başındaki kötü adamların iyi olduğunu ve yaptıklarının aslında bizim iyiliğimiz için olduğunu söylediler.Meğerse İngilizi,İtalyanı ,Fransızı,Yunanı,Amerikalısı iyi jönlermiş onların tecavüzcü Çoşkun karekterleri yokmuş dertleri memlekete iyilik yapmakmış;zaten memlekette kazara onların askerleri altında kalıp onlara cinsel zevk verenler isteyerek yatmışlar oralara,onursuz kocaları ,ağabeyleri, kardeşleri ise b.k varmış gibi karşı çıkmışlar bu rezalete;anlamamışlar gelen aslında ileri demokrasiymiş onlar farkına varamamışlar EŞŞEKLİK işte...

    YanıtlaSil