8 Ocak 2012 Pazar

ANAYASA VE DOĞUŞTAN MALLAR..

ANAYASA

Farkındasınızdır , bu sıralarda bir anayasa taslağı lafıdır dolaşıp duruyor ortalıklarda.
Herkes yeni bir anayasa hazırlamakla meşgul .
Kimileri eski anayasanın askeri  olduğunu söylüyor , kimileri ise demokrasinin gereği insan hakları için yeni maddeler gerektiğini söyleyip duruyorlar.
Komik olan şu ki; 1980 yılından beri var olan bu Korkunç , gaddar , askeri denilen Anayasayı  onca zamandır gelen onlarca hükümet değiştirmek için  bir çaba sarfetmedi.
Sadece ve sadece 1980 Darbesinden ve  o zaman yazılan Anayasa dan şikayetle geçti zaman .
Sağcısı , solcusu , dincisi , milliyetçisi  , tüm fuzuli siyasiler sızlanıp durdular . Tüm kötülüklerin sonucunun 1980 Anayasası olduğunu söyleyip durdular.
O yetmedi şimdi de  Seksen bilmem kaç yaşındaki Kenan Evren i yargılamaktan söz eder oldular .
Ne demiş  felsefeci Mıstıngor  ; '' akıl akıl gel kıçıma takıl '' .
Ben bu kadar senedir kıçıyla akıl çeken bir politikacıya rastlamadım . belki vardı da bana denk gelmedi .
Hiç aklınıza şöyle bir soru sormak geldimi ? gelmemiştir %99 ihtimalle de genede bir deneyeyim . -'' ya hakikaten yıllardır herkes şikayet eder durur  bu anayasa dan , peki neden  kimseden ses çıkmadı ? ''
Güleyim bari , böyle salak bir soru sorulurmu ?  “utanın kendinizden “. Bu kadar iş güç arasında zavallı milletvekillerinin , sözüm ona aydınların , akademisyenlerin  başka işlerimi yoktu da Anayasayı değiştirmek için uğraşacaklardı.
İşte  bana necilerin ülkesinde şimdi de bir Anayasa seferberliği başladı .
En iyi taslağı yazana   * 1 hafta herşey dahil tatil *  ödülü verileceğinden , tüm sektörlerden vatandaşlar tapagaz  taslak hazırlamaya başladılar .
Hayvan hakları Derneğinin hazırlamış olduğu taslak çok fazla hayvan hakları içerdiği için tenkit ediliyor olsa da , bazı kimseler hangi maddelerin hayvanlar hangi maddelerin insanlar için olduğunu farkedemediklerini  söylemekteler .
Meclis in en fazla iş yapan salonunun yemek salonu olduğu cihetle oraya özel statü tanınmasını  taslağa koyanlar olduğu gibi , hafta sonu tatillerinin perşembe cuma günleri olmasını isteyenler bile mevcut .
Tüsiaf Başkanı sayın Umut Boyner  in Taslağı konusundaki düşüncelerimi de bir sonraki yazımda açıklayacağım .
Sonuç olarak , durumu biraz özetlersek şu sonuca ulaşırız  ;
Bu kadar kanun var da  uygulanıyormu ?  HAYIR   Uygulanmayan bu kanunları uygulatmaya çalışan kurumlar varmı ?  HAYIR   kanunlardan ZARAR gören halk tabakasını koruyan  Guguk pardon Hukuk varmı ?  HAYIR
YOK YOK YOK . 
Çünki dogmalarla , hadislerle , ayetlerle , batıl inançlarla , demode olmuş geleneklerle toplumu idare etmek isteyen kalın kafalılar o kadar çok ki...
Hatta ve hatta bu kadar iş arasında  Başkanlık sistemi diye tutturanlar bile var .
Bu ülkede ne malzeme var ya ....
Ülke değil Devlet Malzeme Ofisi …  
Batan Gemi’nin malları bunlar ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder