15 Ocak 2012 Pazar

KOPYA ÇEKMEYIN ARKADAŞLAR...

Bir ülke düşünün ki , tüm eğitim sistemi kopyacılık üstüne kurulmuş olsun .

Maalesef tüm geri kalmış toplumlarda bu böyledir . Çağdaş eğitime geçmekte zorlanırlar .

Hele hele dini , kendilerine rehber kabul etmiş . dogmalarla idare edilen , katı geleneksel kurallara çılgınlar gibi bağlı toplumlarda , eğitim tam bir çıkmaza girer.

Böyle toplumlarda , yobaz vatandaşlar bilimin öne çıkıp insanların bazı gerçekleri idrak etmesinden korktukları için , suskun gençlik yaratmak için ellerinden geleni yaparlar .

Mesela bu günlerde , ellerinden gelse CERN deneylerini durdurmak için delilik bile  yaparlar . Çünki , biraz mantıklı olan herkes , sonucun bazı kişiler için felaket olacağını görmektedir .

İşte bu korkularından dolayı , bilimsel kurumları - Tübitak gibi -  ellerine geçirmek için utanmazca  çeşitli ayak oyunları sergilerler  ve tabii başarılı olurlar .

Bunlara ilaveten , gençliği mantık , felsefe , ilim, bilim den uzak tutabilmek için okullarda Darwin Teorisi ni yasaklamaya kadar varan aşağılık davranışlar içine girerler .

Kopyacılık deyince de, geri kalmışların ilerlemişlerin yaptığı herşeyi taklit etmesi gelir .

Toprağı bol olsun Lefter hakikaten inanılmaz bir futbolcuydu , ama gelin görünki , kıymete binmesi çok çok geç oldu .

Galatasaray ın Metin Oktay ile ilgili 30 sene önce başlatmış olduğu , Değer Verme Operasyonu nu kıskanan FBahçe çok geç de olsa aynı şeyi unutmuş olduğu futbolcusu Lefter için yapmaya kararverdi  ve 3.Mayıs.2009 tarihinde heykelini dikti .

Dediğim şu ki , Galatasaray 400 senelik kökleri sağlam bir kuruluştur . Onun için sadece 100 yıllık bir tarihi olan F,Bahçe nin GS den öğreneceği çok şey vardır .

Yeterki doğruyu bulmak isteyin . 

Eyy Türkiye Gençliği (!)
Memleketin tüm kaleleri fethedilmiş ,seni özgürlüklerinden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici ( ABD  de bir eyaletden )  dostların(!) olacaktır  .İşte bu şerait içinde  muhtaç olduğun kudret TV lerdeki diziler de ve hergün gönderdiğiniz onlarca SMS lerde dir .

Haa bu arada Bağdat Caddesinde turlamalarınızı devam ettirmenizde  ittifak kurmanız için faydalı olacaktır .

Hadi bakalım kolay gelsin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder