26 Aralık 2010 Pazar

Böyük Türkiye nin 2011 bütçesi ..

Değerli Dostler ,
Harika geçen mübarek noel bayramının ardından allahın izniyle Borsamız , bayramda tükettikleri alkollerin etkisiyle tekrar  oynamaya başlayacak  manipülatörlerimiz ve kumarbazlarımızın katkılarıyla bugün tekrar yükselişe geçecektir.
Bu yükselişe sebeb olacak faktörleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

  1.  Yeni bütçemiz allahın inayeti ve değerli aziz din kardeşlerimizin yoğun çabaları sonucu  35 milyar lira lık bir  açıkla onaylandı .  Bütçe gelirlerinin  asgari yüzde 10 luk bir kısmı ( 27 milyar dolar ) dualarımızla gereçekleşmesi öngörüldüğü için gerçekleşmeyebilir ve böylece açık 60 milyar TL cıvarında olabilir .

  2.   Diyanet onbinlerce imama diktireceği sarık ve cübbelerin yanı sıra, cami, kuran kursu, müftülük binalarına yapılacak onarım ve yardımlar, eğitim-kültür tesisi için bütçeden 209 milyon 530 bin TL istedi.
 Böylece Diyanet in bütçesi  2.5 milyar cıvarında gerçekleşti.

 3.  Kırgızistan’da yayın yapan Almas Radyoda bir söyleşi yapan Gazete5 Orta Asya Temsilcisi Prof. Dr. Erhan Arıklı, Noel Baba’nın Türk Kültüründen Batı Kültürüne geçip Hıristiyanlaştığını söyledi.
  Demekki yeni yılda Noel Baba nın da Borsamıza katkı yapma olasılığı çok yüksekdir.

 4. Sosyal-İş Sendikası’nın hazırladığı rapora göre, 4 kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle   çalışsa bile kazandıkları para yoksulluk sınırının altında kalıyor.
ENFLASYON ASGARİ ÜCRETTEN DAHA ÇOK ARTTI. Demekkine alt ve orta gelir grupları sürüngenliğe devam ..
 5. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2011-2015 uygulama dönemine ilişkin dağıtım faaliyeti kayıp kaçak hedefi oranlarını belirledi. 
Buna göre, Dicle dağıtım bölgesinde 2011 yılında yüzde 60.96’lik bir kaçak oranı öngörülürken  ,Trakya, Osmangazi, Kayseri ve Göksu dağıtım bölgelerinin 5 yıllık kayıp kaçak oranı tahmini sabit tutuldu. Yani dostlar Güneydoğu Anadolu daki kürt açılımı sayesinde her10 kürtden 6sı kaçak elektrik kullanmaktadır.
 6. Malum ırka mensup insanlar tarafından yönetilen derecelendirme kuruluşları birbirlerinin açıklarını saklayarak tüm dünyaya  kriz geçirmiş olup , bu faaliyetlerine devam etmektedirler ..en son porno filmi Ernst&Young ve Lehman Brothers arasında çevrilmiştir..

7.  Portekiz in kredi notu düşürüldü.  sırada ispanya ve İtalya var .

Dolayısıyla tüm bu olumsuzluklar bu hafta borsamız OLUMLU olarak  etkileyecektir !!!!!!!
İnanmazsanız Yiğit Bulut a sorabilirsiniz ..
Demekki durmak yok Tiyatroya DEVAM ..  Spekülasyon , maniipülasyon ve kar dolu bir hafta dilerim .

Türkiye’nin deri sektöründe çok ilerlediğini söyleyen Deri Tanıtım Grubu (DTG) Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı ihracatın 3.3 milyar dolara yükseldiğini bunun 1.3 milyar dolarının beyannameli ihracat olduğunu söylemiş . 2 MİLYAR DOLAR  kayıt dışımı ???????????????

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder