3 Nisan 2012 Salı

DERSHANE Mİ KERHANE Mİ ?

Başlık daki sorunun yanıtını bana sorsalar, bir çok kişinin vereceği cevabı verir ve en büyük Türkiye derdim .

Tabii bazıları için, hatta nüfusun çoğunluğu için ikinci şık geçerli şık olurdu .

Hatta bu konuda girişimlerde bulunmak üzere bir komisyon kurulacak olsa , önce "O" koşardı .

Amaç memleket gençliğine fayda sağlamak ise, ahalimiz bir an düşünmez, kendini feda eder. Hele böyle " eğitici " bir konuda elinden gelmeyeni bile elinde geleninin yanına koyar , ikisini birlikte değerlendirirdi.

Dershane konusunun gençlik için ne kadar önemli , ne kadar hayati olduğunu bildiği içindir ki, senede 16 milyar lirayı buralara dökmektedir.

Türkiye denen ülkede Dershane sayısı   4193
                                 Lise sayısı           3357.

Şaka gibi değilmi ?  Okulunda derslerine girsin , bir şeyler öğrensin , adam olsun diye gönderdiğiniz küçük öküzlerin büyük bir kısmı , derste dalga geçip bir bok öğrenmedikleri için , bu eksiklerini dershanelere giderek ,evlerine mini etekli özel  eğitmenler çağırarak kapatmaya çalışıyorlar .

Bunu dile getirdiğin zaman , o sivri bukalemun vari dilleri uzuyor ve hemen cevabı yapıştırıyorlar : " ama çocuklarımız üniversiteye hazırlanıyorlar .

Ulan, çocuklarınız okulda öğrendikleri bilgilerle üniversite sınavına girseler olmazmı ?

ııh olmaz . Onlar illahiki dershane parası ödeyecekler .  16 milyar 700 milyon törkish lira !!

Kısacası yaklaşık 9 milyar dolar gibi türk halkı için ufak bir meblağ uçup gidiyor .

İşin daha enteresanı ise 2001  de 864 olan bu dershane sayısının geçen 10 sene süresince , inanılmaz derece de arttığı .

Yani eğitimi iyileştiriyoruz , çağdaş eğitim sistemine kavuşturuyoruz ülkemizi diye  gazetelerde , TV lerde boy gösteren zevat aslında işsizliğe mani olmak için bu dershaneleri açık tutup, ceplerinizden para çalıyor .

Siz de oturmuş tıkır tıkır bu paraları veriyorsunuz . Yok mu arkadaş sizin sivil toplum kuruluşunz , yok mu sizin sendikanız , yokmu sizin biraraya gelip protesto edecek  yüreğiniz .

Yürekmi ?   " o nedir ya " dediğinizi duyar gibiyim .

Sabahtan akşama kadar Facebook da felsefi yazılar yazıp , ele güne zeki, filozof görünmeye çalışacağınıza , bu yazdıklarınızın %10 unu uygulasanız da şu gençliğe bir faydanız olsa .

Sağolun , çiftlik de durumlar aynı. Her sene yaklaşık 1milyon 50bin kadar yeni öküz doğuyor .

Beslemek gitdikçe zorlaşmaya başladı, ama neyseki seneye hepsi Kuran öğrenecekler de bir nebze olsun kendilerini kurtarabilecekler .

Pardon pardon , sizleri dizilerinizden alıkoydum .

Şimdi benim neden ikinci şık kı desteklediğimi anladınızmı .. İllahiki Kerhane .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder