9 Nisan 2012 Pazartesi

12 Eylül - 13 Eylül -14 Eylül -1980 ....9 Nisan 2012

 O günden bu yana ne değişti diyeceksiniz .

Eminim ki çılgınlar gibi merak ediyorsunuzdur . Kafa yapımız ne kadar değişti acaba diye .

Ben size deyiverem .

Hiçbir şey değişmedi . Daha doğrusu 32 senede kafa yapınızın , düşüncelerinizin katettiği mesefe çok daha fazla ve olumlu olmalıydı .

Ama geriye dönüp bakdığınız zaman, tabii eğer o yıllarda olgun bir kişilikseniz, bir arpa boyu yol gitdiğimizi görebilirsiniz .

Teknolojik aletler, iletişimdeki ilerleme , harika alışveriş merkezleri , gökdelenler hariç herşey hemen hemen aynı gibi .  Haa bir de gümrük mevzuatı değişti ki avrupa  bize malını geçirebilsin diye .

Hergün onlarca kişinin sokaklarda öldürüldüğü , belediye otobüslerinin makineli tüfeklerle tarandığı , kısacası sokakların Texas gibi olduğu  bir ortamda bu iç savaştan kurtulmak için, askeri darbeyi arzuladık .

Aradan 32 sene geçti , biz hala asker gelsin bizi kurtarsın istiyoruz .

Kimse taşın altına elini, kolunu , bacağını sokmadığı için ,  başkalarından tepki göstermelerini , mitingler düzenleyip yürümelerini bekliyor .

Bu ülkede olan bitenlere karşı bu kadar duyarsız kalan ve adeta " Uyuyan Güzel " masalını oynayan bu halk, tabii ki askerden hayır bekler .

1980 tarihinde de bu böyle oldu ve herkes askeri istedi ve huzura kavuştu . O yıldan bu yıla huzurun , demokrasinin tesisi konusunda ne yaptık . HİÇ .

Üstüne üstlük sağ sol diye bölünen toplumu , bu sefer de dinci-dinsiz, türk-kürt diye 2 dilime daha bölmeyi becerdik .

Kendimize çağdaş bir anayasa yapıp insan gibi yaşamak yerine gitdik 1400 yıllık kuralları rehber kabul etmek için yarışıyoruz adeta .

Ne ekersen onu sıçarsın ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder