29 Kasım 2011 Salı

BİLGELİĞİN DAYANILMAZ SAÇMALIĞI .

Erkeklerin yüzlerinde çıkan kıllara SAKAL denir . 

SAKAL tarih boyunca erkek görünümünde önemli bir yer tutmuştur . kesilip atıldığı dönemler olduğu gibi ,  imajın önde gelen nesnesi olarak  baş tacı edilerek moda dünyasının sayılı unsurlarından biri olmuştur . 

İskambil kağıtlarındaki  papaz bile sakallıdır . 

Erkeklerin yüzünde ortalama 30.000 sakal kılı bulunmaktadır ve bu meret kıllar her gün 0.38mm uzar . 

SAKAL , kendisine farklı anlamlar yüklenmek suretiyle tarihi ve içtimai bir önem de taşımıştır , taşımaktadır ve bu ilkel kafalar olduğu sürece taşımaya devam edecektir. 

SAKAL a bilgelik yüklenmiştir . " Sakalımız yok ki sözümüzü dinletelim "  deriz. 

SAKAL , ermişliğin , evliyalığın da simgesidir.  Ak sakallı ihtiyarlar doğru yolu gösterirler . Aralarında sapık olanlar da yok değildir .

SAKAL güç de ifade eder . Erkek aslanlar sakallıdır . 

Buna karşılık ,SAKAL  pasaklılık , bakımsızlık , kirliliğinde ifadesi olabilir . " Aşağı tükürsen sakal , yukarı tükürsen bıyık gibi ." 

Esas problem , SAKAL ın dinsel alanda önemli bir yeri olmasıdır . Eski tanrıların çoğunun sakallı olduğu görülmektedir nedense . 

Yeni tanrıda SAKAL  olup olmadığı bilinmemektedir. 

Tüm din adamları - imamlar , papazlar , hahamlar filan falan - sakallıdır . Sanki sakalsız olunca boş boş konuşamayacaklarmış gibi . 

Bunun bir kural mı , gelenek mi , inanış mı olduğu hiçmi hiç ilgilendirmiyor insanları ama nedense onlar sürekli SAKAL üzerine boş laflar üretmeye devam ediyorlar . 

SAKAL kesmenin günah olduğu bir toplum düşünebiliyormusunuz ??  peygamber sakallı diye hayatının sonuna kadar SAKAL lı dolaşmak nasıl bir anlayışdır . 

Peygamber in sakalını , bıyığını , giydiklerini taklit etmekten başka yapacakları şey yokmu bu insanların ?

Peygamber in binlerce söylemleri arasında  "SAKAL bırakın   ey cemaat-i müslümin "  olduğunu bilen varmı ? 

Adam, insanları doğruya  düzene sokmak için güzel güzel laflar etmiş , nasihatlar da bulunmuş . Onda birini uygulasanız insan olursunuz .

Ama SAKAL a takıldığınız için, böyle sefalet ve cehalet içinde birbirinizi yersiniz .. 

Afiyet olsun .  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder