20 Kasım 2011 Pazar

UYANIK TÜRKİYELİLERDEN BİR ÇİFT..

Dağda Mahsur Kalan Genç Çift, "Cemaat Kitabı" Sayesinde Yasama Döndü 
Geçtiğimiz haftasonu gittikleri Fırnız Yaylası gezisinden dönerken, araçlarının arızalanması sonucu Amanos dağlarında mahsur kalan Metin-Gülcan Görenel çifti son anda ölümden döndü.
 Akşamın bastırmasıyla birlikte başlayan yoğun kar yağışı altında saatlerce polis ve jandarmaya ulaşmaya çalışan talihsiz çift herhangi bir sonuç alamazken, Gülcan Görenel'in can havliyle aklına gelen bir fikir, bir anda olayların seyrini değiştirdi.

Cemaat ile ilgili kitap dinlemeye takıldı
Tam da cep telefonunun şarjı bitmek üzereyken Ankara'da yaşayan eski iş arkadaşı Sevilay Görkem'i aramayı akıl eden Gülcan Görenel, arkadaşına bir süredir yazmayı planladığı bir kitap projesinden söz etmeye başladı. "İmamla Dans" adını vermeyi düşündüğü kitabın, cemaatle ilgili daha önce hiç kimsenin bilmediği çok önemli birtakım gerçekleri gün yüzüne çıkaracağını detaylı bir şekilde anlatan Görenel, arkadaşının bir yanıt vermesine fırsat bırakmadan telefonu kapatarak eşiyle birlikte beklemeye başladı.

 Konuşmanın sona ermesinden yaklaşık yarım saat sonra genç çiftin bulunduğu bölgeye, helikopterle ulaşan terörle mücadele ekipleri, düzenledikleri operasyonla Metin ve Gülcan Görenel'i mahsur kaldıkları bölgede kıskıvrak yakaladılar.

 Donmak üzereyken ele geçirilen genç çift Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, burada gerçekleştirilen ilk tedavilerinin ardından tutuklu yargılanmak üzere Hatay Adliye'sine sevk edildiler
"Ölsek daha mı iyiydi?"
Hastane çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapma şansı bulan Metin Görenel, "Ölsek daha mı iyiydi?" derken, eşi Gülcan hanım ise "Başka çaremiz kalmamıştı. İlla birinin başının yakmak gerekiyordu. Zaten Sevilay'la da eskiden beri aramız pek iyi değildir, iyi oldu, o da aradan çıktı" açıklamasını yapmakla yetindi.
Operasyonu yöneten Antakya Terörle Mücadele Şube Amiri Ferit Sarçın ise, operasyonun Ankara, Hatay merkez ve Amanos dağlarında eş zamanlı baskınlarla gerçekleştirildiğini belirterek emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Sarçın, operasyon sonucu Ankara'da ikamet eden Sevilay Görkem'in de Terör Örgütüne yardım ve yataklık etme suçundan gözaltına alındığını belirterek şöyle devam etti: "Bu şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen laptop, netbook ve kişisel bilgisayarlar üzerinde incelemelerimiz sürüyor. Gerçi şimdiye kadar önemli bir şey bulabilmiş değiliz ama yine de nolur nolmaz diyerek hepsini güzelce formatlayıp sıfırdan Windows kurduk. Artık 15 saniyede açılıyor aletler..." 

"Hassasiyetlerimiz suistimal ediliyor olabilir"

Bu ara nedense böyle çok fazla ihbar almaya başladıklarını belirten Sarçın, son olarak şunları söyledi: "Daha bu sabah evine hırsız giren bir vatandaşımız arayıp 10.000 TL nakit parası ve ziynet eşyalarıyla birlikte cemaat hakkında yazdığı bir kitaba ait taslakların çalındığını iddia etti. Güya hepsi aynı yerde duruyormuş bunların... Yani bir yandan her ihtimale karşı harıl harıl hırsızı arıyoruz ama artık kıllanmıyor da değiliz. Sanki birtakım hassasiyetlerimiz suistimal ediliyor gibi geliyor. Umarım yanılıyorumdur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder