22 Kasım 2011 Salı

BENİ İYİ HALDEN AFFEDİN HAKİM BEYCİĞİM ..NE OLUR .

Son zamanlarda bir çok çarpık karara imza atan hakim beylerimizden biri  harika bir karara daha imza atdı .

Bence, onun yerine sanık yakınlarından biri  bu karara parmak basmıştır .

Böyle bir karara imza atmak için insanın şuursuz olması gerekiyor. . Gerçi şuursuz insan dolu bu ülke ama genede bu karar inanılmaz bir icraat .

Geçenlerde bir erkek vatandaş, bir kadını öldürüyor, testere , balta, kerpeten, bıçak yardımıyla kadıncağızın tüm vücudunu parçalara bölüyor .

Unutmadan söyleyeyim, kadın ölmüş bu işlemler sonunda !

Yakalanıyor, makhemeye çıkartıyorlar .

Adam, aslan gibi nasıl yaptığını anlatıyor , bülbül gibi ötüyor.

Yargılama sonucu müebbet . Şimdi sıkı durun ; Sayın Hakim vatandaşa iyi halden 25 yıl veriyor .

İyi hal ne demek diye düşünüyorsunuz değilmi ? Bakın Hakim'in ne düşünmüş olabileceğini ben size anlatmaya çalışayım .  Gazeteci arkadaş soruyor;

-" sayın hakimim böyle bir caniye iyi hal indirimi nasıl verdiniz, anlamak mümkün değil ."
Hakim, yılların vermiş olduğu olgunluk ve cübbesinin ona kazandırmış olduğu  "Yüksek İnsan Statüsü "  rütbesi ile gerinerek cevap verir .

-" Biz gerekli tanıkları dinledik , sanığın ifadelerinden yola çıkarak bir karara vardık . Bu kararımızı açıklayana kadar geçen süre içerisinde Sanık gayet muntazam bir şekilde sandalyesinde oturdu .  Çok efendiydi , çiklet bile çiğnemedi . Hürriyet Gazetesi bile okumadı . "

-" sayın hakim bu iyi hal indirimi için geçerli sebep olabilirmi ? "

-" tabii olamaz aslan kardeşim . Biz bu karara sanığın bize vermiş olduğu ifadelerin irdelenmesi sonucu vardık .
  Sanık bize, merhumeyi keserken sterilize aletler kullandığını , kesim işleminden önce kafasına temiz bir çekiç ile vurarark bayılttığını ifade etti . Dolayısıyla merhumenin, kesim işlemi sırasında tamamiyle hijyenik koşullar altında  kesinlikle acı  duymadığını  anlattı .
  Hatta ve hatta , kesim işlemi sırasında  kulhüvallah , işlemden sonra ise fatiha yı defalarca okuduğunu söyledi .
 Defin işleminin yapıldığı çöp konteyner lerine parçaları , kirlenmesinler diye yeni poşetlere sararak bıraktığını ifade etti .
Dolayısıyla maktulün , bu işlemler sırasında hiç acı duymamış olması bizim " iyi halden indirim" kararımız için geçerli bir sebepti .

 Gazeteci ağzı açık , kendinden geçmiş vaziyette, zorla son bir soru yöneltmeye karar verdi ;
-" sayın hakim hala bulunmayan parçalar var , buna ne diyeceksiniz ?"

-" efendim sanığın şokta olduğu gerçeğinden yola çıkarak , en kısa zamanda hafızasını geri kazanacağına ve geri kalan ufak tefek parçaların yerini de söyleyeceğini ümit etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok "

-" sağolun efenim "

-" estağfurullah . Hukuk hepimize lazım. Adalet malın yongasıdır .

-" ??? "

2 yorum:

  1. Süper ne yazılırki bu memlekette işler böyle odatv dekiler iyi hal bile alamıyo gülüyoruz aglanacak halimize hergün dahada kötüye gidiyoruz

    YanıtlaSil
  2. Valla bu memlekete böyle hakimler gerekiyor. Çünkü çok yakın zamanda hepimizin çıldırıp, birbirimizin gırtlağına sarılmamız büyük olası. Lazım olacak o hakim bize...
    Sevil.

    YanıtlaSil