4 Mayıs 2012 Cuma

BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN MİDELERİ ÇOK HASSAS .


Başlığa bakınca  sağlık ile ilgili bir konu  yazacağımı zannediyorsunuz değilmi ?

Iıh , hayır , no , nein  vs vs...

Okullarda  beleş süt dağıtımı başladı . İktidar büyüklere dağıttığı rüşvet kokan kömür , gıda filesi falan filan dan sonra bu seferde çocuklara yağcılık çekip , bağlmak amacıyla bedava süt dağıtımına  başlamıştır.

Tüm islam alemine hayırlara vesile olsun .

Ama maalesef başlangıç çok kötü oldu ve beklenen gerçekleşti. Çocuklar zehirlendi.

Tabii tüm ilgililer , ilgisizler hemen anında gerekli bahaneleri ve tenkitleri birbiri ardına patlattılar.

Tabi en güzel açıklamalar , tüm ulusumuzun yakından tanıdığı ve canından çok sevdiği Eğitim ve Sağlık bakanlarından geldi.

Ama en güzel açıklama ise hiç ilgisi alakası olmayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanından geldi,   " biz, sütleri zamanında ve gerekli  firigorifik araçlarla okullara ulaştırdığımız için yüce rabbımıza minnettarlığımızı bildiririz."

Eğitim Bakanımız ve türk kabilesinin medar-ı iftiharı , yüce insan  Ömer Bey de kendisine uygun açıklamayı basın mensuplarıyla paylaştı  ve çocuklarımızın parasızlıktan süt içemediği için , birden bire süte yumulmalarının mideleri  üzerinde negatif etki yaptığını  ve akabinde gazlı sancıya sebep olduğunu izah etdi.

Başka bir akıllı bakan ise , çocuklarımızın ki bunlar 4000 adet , midelerinin hassas olduğunu , dolayısıyla süte karşı muhalefet yaptıklarını gayet sarih bir şekilde izah etdi.

Tabii akabinde bir yığın fuzuli aktör ortaya çıkıp konu ile ilgili yorum yaptı.

Ben okumadım ama , TV lerde dizi aktörü gibi hergün çıkıp tiyatro oynayan Başbakanımız da güzel bir yorum yapmış ve şöyle demiştir,

 " Besmelesiz içilen süt mübah değildir, çocuklarımız süt içmeden önce dua etmiyorlar ama biz allahın izniyle dindar bir sütçü nesil yetiştireceğiz ."

Tarım Bakanı nın yayınladığı bildiride , ineklerin memelerinin sağa sola sürtüp durdukları için mikrop kapmış olabilecekleri , yani dikkatsiz davrandıklarını söylemiştir.

Bu şartlar altında kabahat ineklerin ve çocuklarındır .

Ben hakimim Masum Bey...

Sütünüz bol olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder