16 Ekim 2011 Pazar

İNSANLARIN GIDALARINI ÇALAN HAİNLER ...

G20 dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de, gıda fiyatlarındaki ani yükselişleri ve dalgalanmayı durdurmak için emtia piyasasındaki spekülatörlerin engellenmesi gerektiğini söyledi.
Dünya Kalkınma Hareketi (WDM) öncülüğündeki 100 kadar örgüt de, spekülasyonun tehlikelerine dikkat çeken bir bildiriye imza attı.

Dünya Bankası'nın çağrısında da gıda fiyatlarındaki artışın Orta Doğu'daki isyan dalgasının başlıca nedenlerinden biri olduğu vurgulandı.

Hafta başında Dünya Bankası da, gıda fiyatlarının "tehlikeli seviyelere" ulaştığını belirtmişti.

Dünya Bankası'na göre, Haziran ayından bu yana 44 milyon kişi daha yoksulluk sınırının altına düştü.


Avrupa, Asya, Güney Amerika ve Afrika'da sürdürülebilir kalkınma ve adil ticaret projelerini yürüten bir sivil toplum örgütü olaan GRET'ten Laurent Levard adlı yetkili,  tüm bu spekülatif hareketlere göz yumulduğunu söylemekte .

Düşünebiliyormusunuz ki, dünya bir taraftan açlıkla mücadele ediyor ama öbür tarafta bir yığın şerefsiz daha fazla para kazanmak uğruna fiyatları yukarı çekiyorlar.

Ne yazıkki, bu şerefsiz, vicdansız kalleşler bilinmelerine rağmen hiç kimse , sistemden dolayı , bunları durduramıyor veya  göz yumuyor . 

İnsanların, kitlelerin aç kalmalarına, sosyal patlamalara yol açacağı hatta açtığı kesin olan bu  manipülatif hareketlere  göz yuman bir  güruh var . 

Yapanlar ve göz yumanlar el ele vermiş, açlığa sebep oldukları bu dünyada utanmazca dolaşıyorlar. 

Bu ekonomik sistem iflas etmiştir. 

Para hırsı had safhaya ulaşmıştır ve birkaç bin kişi  faizleri, olmazsa dövizleri,  olmadı  çeşitli isimler altında bonoları yükseltip indirmekte ve servetlerine servet katmaktadır . 

Bu yetmiyor, ucuza metaller alıp daha sonra fiyatlarını yükseltiyorlar, olmadı  enerji fiyatları, olmadı hayati fonksiyonları olan gida fiyatlarında, insan ömrünü hiçe sayarak, spekülasyon yapıyorlar. 

Bir kısım insanlar ise miki maşağında vur patlasın çal oynasın DEVAM . 

USTAM , şu iş içinde bir şeyler yapıver de görelim bakalım .. 

1 yorum:

  1. sen ne yapilmasini onerirsin / bosuna nefes tuketme bu dunya kapitalist dunya, Rusya basa cikamadi senmi sarsacaksin o anlayisi, lakin ben de bu acayip hirsa tirsiyorum ama duzen o, survival of the fittest !

    YanıtlaSil