9 Ekim 2011 Pazar

APTAL GÜNEYLİLERLE , AKILLI KUZEYLİLER.

Tüm dünyada bir gerçek vardır .

Genelde bir memleketin güneyinde yaşayan insacıklarla kuzeyinde yaşayanlar arasında, muhakkak büyük bir farklılık vardır.

Kuzeyliler çok daha disiplinli , çalışkan  ve prensip sahibi olurlar.

Güneyliler ise keyiflerine daha düşkün , rahatlarını düşünen , daha tembel  olurlar.

Dolayısıyla kuzeyde yaşayan insanların gerek fiziksel gerekse maddi olarak ekonomiye katkıları çok daha fazladır .

Dünya üzerindeki memleketlerde de durum aynıdır .

Mesela avrupanun kuzeyindeki ülkelerin insanları , bunlar arasında almanlar, ingilizler , iskandinavları sayabiliriz , çalışkan ve yaşamlarını daha kaliteli hale getirmeye çalışan kişiliklerdir.  Kültürlerinde çalışmak , programlı yaşamak , her şeyi planlamak vardır .

Güneyliler ise çok daha spontane yaşayan , planlarını son anda yapan , bıçak kemiğe dayanmadıkça götünü kaldırmayan , iş saatlerini kısa tutan , sıcak kanlı , şeyi t.şağına denk insanlardır .  Bu yüzden daima hayatlarında çeşitli sıkıntılar problemler yaşar . Neşe sonsuzdur.
Yarın ne olacağını bilmez ve  " gün ola harman ola " atasözünü kendilerine rehber kabul ederler .

Kuzeyliler   " bugünün işini yarına bırakma "  yı benmsimiştir .

Güneyliler   "  yarın yapabileceğin işi bugün yapmaya çalışma "yı felsefe edinmişlerdir.

Kuzeyliler dinlerini öğrenirler ama pek takmazlar . Taksalar bile din'in  yaşantılarına katkısı yok denecek kadar azdır . Doğum kontrolüne önem verirler , fazla çocuğun hayatlarına külfet getireceğini düşünerek az çocuk sahibi olurlar .

Güneyliler ise daha fazla dincidirler , hayatlarının her noktasında dini faktörleri görebilirsiniz , çoğunlukla katolikdirler .  Kadercilik vazgeçilmez bir davranış biçimidir . Her işlerini allah bırakırlar . Dolayısıyla gerçekçilikten uzak oldukları için problemleri çok olur . Ama ona karşılık 2 duble içki ve harika bir kadın veya yakışıklı bir erkek eşliğinde tüm problemler unutulur .

Çok çalışan kuzeyliler  tüm teknolojik icatları yaparlar ve bunları güneydeki mallara çakarlar .  Esasında mutlu mesut yaşayan, elindeki kazandığı parayla yetinebilecek durumda olan vatandaş , medyanın vahşi çarklarına takılarak , herşeyini yeniler durur ve sürekli borçlanır .

 Kuzey medeniyetinin yarattığı Plastik kredi kartları denen canavar sayesinde geneleve bile parasız gidildiğini düşünür , harcarda harcar .
 Hatta ve hatta yayın sistemi olmadığı halde FLAT EKRAN TV leri alıp tüm programları, cüce ve basık insanları seyreder .
12  dev adamın maçını seyrederken, sanki cüceler arası basket maçı seyreder gibi olurlar ama tınmazlar .DEVAM , maksat konu komşuya hava atmak .

Ay sonu geldiğinde ise tırnaklar dişlerin arasında   kara kara düşünmece durumuna geçerler . İşte burada bir kere daha Tanrı yetişir ve ve sakin olmalarını , her işte bir hayır olduğunu fisildar  ve ümitlerini kaybetmemelerini  salık verir . Bu gazla hayatlarına pata küte devam ederler.

Sonuç olarak kuzeyde yaşayanlar sayesinde, uyuklayan güneyliler sürekli borçlanmaya, borçlandıkça daha fazla kredi kullanmaya , kredi kullandıkça zenginleştiklerini zannetmeye , zenginleştikçe üremeye devam ederler .

Sonuş  KUZEY -5     GÜNEY -0

Pusulalar boşuna Kuzeyi göstermiyor !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder