12 Aralık 2011 Pazartesi

SİGORTALASAKDAMI SAKLASAK ...

 

Dostlar bilirsiniz  sigorta hayatımızın değişmez bir parçası  , illahiki bir şeyimizi kazaya belaya karşı sigortalamız gerekiyor .
Yani , '' ben allaha sığınıyorum  o beni kötülüklerden , kem gözlerden korur ''  , demek çok anlamsız oluyor .
Kimse kimseyi korumaz , korumuyor , korumayacak !  depremde onbinlerce ev , apartman yıkılıyor , insanlar ölüyor .
Buna mini bebeler de dahil . Hadi deyinki bina altında kalan büyükler  günahkardı ; ya mini mini bebeler ?  Bazı aklı evvelerin söylediği gibi onlarda ana rahminde bir bok yemişlerdir .
Buldum ; annelerinin  karınlarına depik atmışlardır . bu günahtır arkadaşlar .
Neyse biz konumuza dönelim . Sigorta kendimiz için , evimiz için , otomfilimiz  , işyerimiz  için , tarlamız için çok gereklidir .
Bizi felaketlerden koruyacak sigortaları bize sağlayan sigorta şirketlerinin de bunları sırf bizi çok sevdikleri için yapıyorlar zannetmeyin . Onlarda her şirket gibi kar için faaliyetdeler .
Ama !!   takdir edersinizki bunlar normal ticari şirketlerden biraz daha insaflı geçirmeleri lazım değilmi ?!!
Neeerdeee , tam tersi arkadaşların ellerine bir düştünüzmü papazı buldunuz . Deyinki eviniz soyuldu , eşyalar gitti ve sigortacı eve geldi  zabıt tutacak . O kadar çok soru sorarki  , evi soyduğu için değil size bu exper denilen herife mahkum etdiği için hırsıza lanet edersiniz .
Hadi ondan kurtuldunuz . Zabıt varakası ile herifçi çıktı gitti . Daha sonraki safhalarda çalınan eşyaların faturalrından , fişlerinden , hatta ve hatta  garanti kağıtlarından bile mesul tutulursunuz .
10 sene önce almış olduğunuz bir  walkman in faturası yok diye hem fırça yersiniz  hemde ödeme alamazsınız .
Bu arada sigorta poliçesini  okumaya kalkarsanız ayvayı yediniz . Kuran-ı kerim gibi  bir yığın anlaşılması güç madde , kural  , anla anlayabilirsen . Ama işte o poliçe sizin ölüm fermanınızdır .İçinde sizi idama mahkum edecek , ustaca hazırlanmış  detaylar vardır .
MUHAKKAK  o poliçeyi okumaya çalışın . Biliyorum okumayı pek sevmiyorsunuz ama ..
Mesela 2008 yılında Sağlık Poliçesi yaptırdınız . sizden 850 TL prim tahsil etdiler . Bir sevinç bir sevinç sizde ! nasıl olsa sağlığınızı garantiye aldınız diye .
Nahhh  aldınız . 1 sene sonra prim oldumu 1550 TL .  Aaaaaaa ne oldu ya ? yanlış herhalde !!
Yoooo yanlış filan değil . Telefona sarılıp Müşteri kazıklı iilişkiler  elemanı nı ararsınız ve serzenişte bulunup  sorarsınız.
-'' Hanife Hanım yanlış değilmi rakkam ? ''
-'' değil Enis Bey , rakkam doğru . Biraz zam yapmak zorunda kaldık . ''
-'' ohaaa  birazmı ?   %80 zam yapmışsınız  , siz hesapmı bilmiyorsunuz Hanife Hanım ''
O size gayet kibar olduğunu  zannettiği yumuşak bir ses tonuyla , başka şirketlerin 3000 TL  zam yaptıklarını , kendilerinin insaflı olduklarını anlatacaktır .
Şimdi sen yıllarca prim ödeyeceksin  , bir gün gelecek  sana '' kusura bakmayın  yaşınızdan dolayı  artık sizi sigortalamamız mümkün değil  ''  diyecekler .
Ya da ;  '' bakın efendim sizin yaş riskinizden dolayı priminizi  3000 Tl yaptık '' derler .
Ne yapacaksınız ??  koca bir hiç . Çünki poliçede sizi kurtarcak tek bir allahın maddesi yok .
Anlayacağınız , sigortacı denilen bu adamlar sağlığınızla , mal güvenliğinizle filan hiç ilgili  değiller , bunu böyle biliniz .
60 yaşına geldi diye bazı vatandaşların poliçeleri yenilenmiyor ve kapı önüne bırakılıyor . Başka sigorta şirketine gitdiğiniz zaman herşeye yeni baştan başlamanız lazım . Tabii yepyeni bir Kazıkla .
Siz siz olun . Sağlık sigorta poliçelerinize  önümüzdeki sene ki prim artışını yazıdırın . Veya şöyle söyleyeyim ;
 Boşuna uğraşmayın !!!
Geçen sene kedim Hüsamettin'e  yaptırmış olduğum Sağlık Sigortası , ayağı kırılan kedime hasar primi ödemeyi reddetti . Sebeb kimlik kartında anne ve baba adının olmaması . Bundan sonra kedi alırken PİÇ olmamasına dikkat edin , yoksa  sigorta kurallarına uymamış olursunuz .
Şimdi düşünüp duruyorum KUŞU mu !!! nasıl sigorta ettirivecem diye . Babası benim  de
annesi ???
İşte 2011 yılında ,Türkiye Yarı ılımlı İslam Cumhuriyetin de  İnsan Haklarının duru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder