18 Temmuz 2017 Salı

HOCAM BU KIL OLAYINA KIL OLUYORUM.

Değerli mümin kardeşlerim,
Siz siz olun, bir din ulemasına danışmadan kendi başınıza bi bok yemeyin. Yoksa işlediğiniz günahtan dolayı nereye gideceğinizi biliyorsunuz değil mi ?

Bu konular şakaya gelmez, sonuçları çok ağır olabilir. Din ulemaları 24 saat hizmetinizde. Hayatınızı gerçek bir mümin gibi yaşamak istiyorsanız, günaha girip cehenneme gitmak istemiyorsanız, muhakkak bir din büyüğüne danışınız.

Benden söylemesi. Bir seferinde abdest almadan koltuk altı kıl operasyonu yaptım, o gün bugün kıllar çılgınlar gibi uzuyor, günaha girmişim. 

Eğer bir din alimine sorsaydım bunlar başıma gelmezmiş.

Dolayısıyla, lütfen bizim görevli hocamıza danışın. Bakın, biz sorduk Abdülmüptezel  hocamız tüm samimiyeti ile cevapladı. 


-"Hocam, vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz?"


-"Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur. Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kılların lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.


Erkeklerin kaş aldırmaları, cemal niyetiyle, yani düzenli görünmek niyetiyle caiz; süs için, ziynet için olursa, caiz olmaz.

Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Amazon ormanları gibi olacak yani.

Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, herhangi bir yolla almaları, tenzihen mekruhtur.

Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
" Hocam kusura bakmayın ama bazı erkeklerde apolet gibi kıllar var, bunları kısatmak mümkün mü ?
-" olmaz evladım rabb-ül alemin onu öyle ayı gibi yarattıysa vardır bir bildiği "

Cima durumunda  yumuşak  din kardeşlerimiz başka bir erkekle halvet haline geçerkene temiz olmaları gerektiği için oralarını buralarını tıraş edebilirler. 


-" Hocam, Berberler, kulağın iç kısmında biten kılları, alkol alevi ile yakıyorlar. Bu şekilde kılları yok etmek caiz midir?

-"Evet, caizdir. Ama alkol kalmadıysa ve berber rakı, vodka gibi alkollü bir içecek kullanıyorsa yanında muhakkak bir meze bulundurmalısınız. Rakı mezesiz gitmez.


-"Hocam, taharet taparken kıça su kaçarsa orucum bozulurmu ?
-" bak evladım, fizik kanununa göre hangi deliğe basınç çok ise oradan içeriye akım olur. Eğer senin arka deliğin ağzından geniş ise fazla basınç olacağından suyun yukarıya bağırsaklar yoluyla mideye gitmesine sebep olabilir ki bu da orucumuzu bozar.  

İşte aziz din kardeşlerim, her konuda hocamıza sorularınızı sorabilirsiniz. Hanımlar gusül abdesti alıp hocamızla karşılıklı münasebette bulunabilirler. 

Şimdilik bu kadar, bizi yaratan uzaylıların rahmeti üzerinize olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder