16 Temmuz 2017 Pazar

DOMALAN MANTARI İSTEYEN VAR MI ?

Konya'nın Ereğli ilçesinde nisan yağmurlarının ardından çıkan ve afrodisyak  özeliği olduğu söylenen  '' DOMALAN ''  mantarına yoğun ilgi olduğu görülmektedir .

Bu mantarın besin değerinin  çok yüksek olduğunu söyleyen yetkililer  , yemeklerde et  yerine de kullanılabileceğini  belirttiler .

Yemeklere çok lezzetli bir tat katan bu mantarın yiyenlerde önce bir rahatlık daha sonraki saatlerde , yanındakilere  sevgi duyma , daha sonra ise sarılma hissi verdiğini söyleyen yetkililer  Konya için  çok değerli olan bu ürünün en kısa sürede ihracatına başlanacağını açıkladılar .

Ereğli Nüfus Müdürlüğünde çalışan Tanju İsterik  , '' bu mantarı iskandinavya ya doğru yolculuğa çıkan ve Rize den geçerken mecburen Konya da piknik yapan Vikinglilerin topraklarımıza bulaştırdıkları konusunda ciddi deliller sahibiyiz ''  demiştir .

Ereğli il sağlık Hıfzı Sıhha enstitüsünde görevli  Hüsamettin Trüf  , bu mantarın vikinglilerin atalarından topraklarımıza geçmiş olabileceği konusunda teoriler oluştuğunu , bu konuyla ilgili devlet büyüklerimizin katkısıyla  bir araştırma başlatıldığını söylemiştir .

Ereğli kaymakamlık yetkileri  ise bu mantarın  geceleri kesinlikle dışarıda , gece kulüpleri barlar , hamam , masaj salonları gibi yerlerde tüketilmemesi gerektiğini  belirtmişlerdir .

Valilik bir tamim yayınlayarak Domalan Mantarı ile ilgili bir tamim yayınlamıştır .
1. Zaten yüksek olan nüfusumuzun planlamasına  yönelik çalışmalarının aksatılmaması için bu DOMALAN mantarının tüketilmemesi , alternatif ürünlere yönelinmesinde fayda vardır .

2. Sokakda yürürken mantar yemek , fiziksek değişikliklere sebep olacağından  bundan kaçınılması  faydalı olacaktır .

3. Havuz kenarlarında güneşlenen kişilere  bu mantarı barındıran yemeklerden verilmemesi , vatandaşların da DOMALAN  şakaları yapmamaları konusunda uyarılmaları tavsiye edilmektedir.

4. Bu mantarı toplarken  domalanların olabilecek tehlikeler konusunda uyarılması  , çömelmelerinin daha güvenli olacağının vatandaşlara  anlatılması  gerekmektedir .

5.  '' en çok ne seversiniz ? ''  sorusuna   '' DOMALAN ''  denmemesi konusunda halkın uyarılması  şartdır .

6. DOMALAN mantarının adının nereden geldiği konusundaki  adab-ı muaşerete aykırı hikayelerin  gerçek olmadığının halka  izah edilmesi  gerekir.

imza
kaymakan vekili   Hüsmen Domaltan  ..

BU arada  Domalcık köyünde Domalan Mantarı toplayan Ayşe Dömel  mantar toplamaya gitdiğinin 2. dakikasında tatlı!  bir kazaya uğradığını ve bundan sonra  her sabah erkenden mantar domalmaya pardon toplamaya gideceğini  muhabir arkadaşımıza kendinden hafifçe geçmiş bir şekilde, kısık gözlerle anlatmıştır .

Ayşe Dömel ayrıca '' burada mantar bitdiği zaman bizde yakın köylere domalmaya pardon toplamaya gideceğiz '' diye ilave etmiştir.

Konya Ereğlisinden  domaltacaklarımız  bu kadardır.
Ben spikeriniz Hüsamettin Domalcin,  hepinize bol bol domalacağınız neşeli bir yaz dilerim.

8 yorum:

  1. Enis Bey selamlar, belli bir süreden beri yoktunuz . artık geri dönün lütfen, malzeme çok.
    gene harika bir yazı, çok güldük.
    selamlar
    Caztarık

    YanıtlaSil
  2. Hahahahaha bu domalan mantarları nerede mirim:-)

    YanıtlaSil
  3. Üstad sizin " seninki kaç santim " yazınız vardı. onu bir daha yayınlasanız.
    woody Allen

    YanıtlaSil
  4. Bu mantarlardan bazılarına yerdirmek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Ne diym kelimeler yetmiyor😁

    YanıtlaSil