11 Ekim 2015 Pazar

LOGOLARI SAKLAYIN YOKSA KÖTÜ YAPARIM.

Yıllardır bu ülke televizyonlarında olanları hayretliyorum ve her geçen gün biraz daha şaşırıyorum.

Şikayet konularından bir tanesi Reklamlar . Şimdi diyeceksiniz ki sende bu işi yapmıyormusun kardeşim, ne söylenip duruyorsun.

Bak güzel kardeşim; RTÜK denen tek dişi kalmış canavar , bir müddet önce TV deki reklamları 10 dakika ile sınırlamıştı.

Eeee sonra ne oldu ! Türk olmanın verdiği dayanılmaz kıvraklık ile bunu aşmak için kestirme yol buldular.



10 dakika reklam araya bir dizi fragmanı sonra hoooop gene 10 dakika reklam .

RTÜK den hamle var mı ? tabii ki yok . Satışa denk geldiler.

Daha sonraları bir buzlama tekniği geldi. Her türlü logo, amblem kısacası bir ürünü tanıtıcı her türlü unsur buzlandı yani  mozaiklendi.

Ama tabii her zaman olduğu gibi bunun da boku çıktı.

Geçen gün bir proğram izliyorum , adamlar Ferrari yi, evet yanllış okumadınız ferrari yi, yani 250.000 dolarlık arabanın logosunu buzlamışlar. Lan hırtlar, beyinsiz arkadaşlar; bu programdan sonra sanki insanlar Ferrari almaya koşacaklar. Ulan bu memlekette bu reklamdan faydalanacak kaç kişi var ??

Başka bir program sırasında da  muhabir Gökçeada da ufak bir cafeye gitti ve demez mi -" RTÜK başımıza iş açmasın diye cafenin adını saklı tutmamız lazım diye .
Ulan beyin yerine hipotalamus ile idare eden angut; sanki ekimin ortasında binlerce kişi program biter bitmez Gökçeada ya koşup o cafe de eğlenecek.

Ama salak muhabir patronun adını söyledi. Bende bu adını buzladığım kanala inat, yarın gidip İsmail bey'in cafesinde demlenecem .Ohhhh olsun.

Bakın bunu not alın; çok yakında uzayda ilk özel gezi düzenleyecek olan Virgin Galactic Havayolları nın tanıtımı yapılırken bu isime de mozaik yapıştırılacak.

Belli mi olur belki bu program sayesinde güzel ülkemizden 5-10,000 kişi koştura koştura gidip 250 şer bin dolar yatırıp uzay gezisine katılır.

Gördünüzmü bakın Virgin Galactic in bedava reklamı yapılmış oldu.

Oldu mu şimdi ??

1 yorum: