28 Haziran 2015 Pazar

HOCAM, KILLARI ALMAK GÜNAH MI ??

Değerli mümin kardeşlerim,
Siz siz olun, bir din ulemasına danışmadan kendi başınıza bi bok yemeyin. Yoksa işlediğiniz günahtan dolayı nereye gideceğinizi biliyorsunuz değil mi ?

Benden söylemesi . Bir seferinde abdest almadan koltuk altı kıl operasyonu yaptım, o gün bugün kıllar çılgınlar gibi uzuyor. 

Dolayısıyla, lütfen bizim görevli hocamıza danışın. Bakın, biz sorduk Abdülmüptezel  hocamız tüm samimiyeti ile cevapladı. 

-"Hocam, vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz?"

-"Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur. Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kılların lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.

Erkeklerin kaş aldırmaları, cemal niyetiyle, yani düzenli görünmek niyetiyle caiz; süs için, ziynet için olursa, caiz olmaz.

Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir.

Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, herhangi bir yolla almaları, tenzihen mekruhtur.

Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.

İhtiyaç halinde yani başka bir erkeğe verecekleri zaman temiz olmaları gerektiği için oralarını buralarını traş edebilirler. 

-" Hocam, Berberler, kulağın iç kısmında biten kılları, alkol alevi ile yakıyorlar. Bu şekilde kılları yok etmek caiz midir?

-"Evet, caizdir. Ama alkol kalmadıysa ve berber rakı, vodka gibi alkollü bir içecek kullanıyorsa yanında muhakkak bir meze bulundurmalısınız. Rakı mezesiz gitmez.

Şimdilik bu kadar, allahın rahmeti üzerinize olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder