21 Haziran 2015 Pazar

AL SANA BOL GAYME, ORANA BURANA SÜR.

Hayatımızın her döneminde çok para kazanmak için debeleniyoruz .

Tüm çabalarımız zengin olmak için .

Çok daha fazla para sahibi olup , daha iyi bir hayat standırdına sahip olmak için.

Çok para kazanınca  , daha hızlı bir  otomfil alabiliriz , yüzme havuzlu , hizmetçili  bir villada oturabiliriz  , falan filan ..

Diyelimki Ford Mondeo kullanıyorsunuz . Daha fazla para kazanınca  Renault Concorde , sonra BMW  , daha sonra Mercedes , biraz daha fazla para kazanınca Bentley . Bu böyle gider .

Sonucunda , belli kategorilerdeki  tüm arabaların  kaliteleri , işlevleri 3 aşağı 5 yukarı  aynıdır .

Hepsinin gaz pedalları lastik kaplıdır , vites kollarının elle tutulan kısmı bir çeşit topuzdur . Topuz işte alsan alınmaz satsan satılmaz .  Hepsi de bir çeşit pvc ile kaplıdır .  Hepsinin içinde oturmanız için koltuklar vardır. Hepsinin göstergeleri aynı gibidir.

Kadınlar için kullanırken makyaj yapabilmeleri için dikiz aynası mevcuttur.

Kısacası tüm arabalar bir noktadan bir noktaya sizi aynı zamanda ulaştırır . İstediğiniz kadar kıçınızı yırtın , mercedes ile Bebek-Karaköy arasını  Mini Cooper ile aynı zamanda alırsınız .

Daha fazla çalıştınız , didindiniz çabaladınız , imanınız gevredi ve  kendinize harika  , 6 odalı bir köşk aldınız .

Eeee ne olacak şimdi . O evi temiz ve bakımlı tutacağım diye  bir yığın insan çalıştıracaksınız , hepsi ayak altında dolaşacak .

Canınız evin içinde don la gezmek istedi , istersiniz ya ! , gezemezsiniz . Çünki moldovyalı kadın hizmetçiye ayıp olur .

Ya da bahçede ukraynalı  hizmetçiyi kovalayıp Türk erkeğinin misafirperverliğini tanıtacağınız  geldi !! sakın ha  sakın ha , bahçevan veya aşçı görebilir , hanıma ispiyonlayabilir ..

Sonuç olarak ev ne kadar büyük olursa olsun , eğer türkseniz zaten TV odasından ve yatak odasından başka oda kullanmayacağınız için  diğer odalar öylecene durur .

Gece olunca  yatacağınız yatak   bir odadadır , öbür odalar boynu bükük yalnız başlarına durup durular.
Sonuç olarak , ayda 15.000 TL kazanmakla  100.000 TL kazanmak arasında fark yoktur .
Ne yani  , 85.000  kayme fazla kazandığınızda  gidip 2 kilo karidesmi yiyeceksiniz ??  veya  5 yıldızlı otelin yüzme havuzunda yüzerken herkes sizemi bakacak . veya  2 kadeh cintonik yerine 5 kadehmi içceniz ..

Ya da haftada 5 gece dışarıdamı yiyeceksiniz !   cevabınız evetse ; boşalında semerinizi yeyin derler adama .

Durum budur . En iyisi alın teriyle , makul ölçülerde  kazanıp , hesabını bilmek ve bütçe dahilinde ( TC  devleti gibi değil )  yaşamaktır .
Ne demişler  azı karar , çoğu zarar ..

Atamız ne demiş   ''' çok , azın üvey kardeşidir ..'''
Atamız böyle bir şey dememiş der gibisiniz .   Haklısınız , zaten , ona atfedilen sözlerin %60 ını söylemediğine emin olabilirsiniz . Aynen ,  her konuda ahkam kesmiş olduğuna inanılan  o malum kişi gibi  .

Yeni haftada bol  , pardon makul , kazançlar diliyorum ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder