30 Ağustos 2014 Cumartesi

YENİ TÜRKİYE ..


Olamaz mümkün değil, yeni bir ülke beklemek hayal olur.

Topraklar aynı, yani toprakdaki bakteriler, virüsler, mineraller aynı.

Dolayısıyla, istediğiniz kadar kıçlarınızı yırtın yetişecek olan zerzevat aynı olacak. Daha kaliteli hububat yetiştirmek için kimyasal maddelere ihtiyacınız var.  Bu mümkün mü? evet mümkün.

Gayet ileri teknoloji ürünü gübreler ile daha çok ve daha düzgün zerzevat, meyve, hububat yetiştirebiliyorsunuz . Ama tabii kalite  kesin daha kötü. Tatsız tuzsuz şeyler yemeye başlıyorsunuz .

İnsanlar içinde aynı sorunlar mevcut . Bu topraklarda yetişen insanların cinsi, kalitesi bozuk olduğu için kaliteli insan yetişmiyor.

Yetişenler de öyle çok kaliteli değiller.batılı hemcinsleriyle mukayese ettiğinizde, kesin defoları farkediyorsunuz. Görüntüsü güzel olsa tadı kötü oluyor. tadı güzel olsa bol çekirdekli oluyor.

Kısacası muhakkak bir boktanlık olduğuna şahit oluyorsunuz.

İnsanları daha kaliteli yetiştirmek mümkün mü ?  Burada kaliteden ne anladığınıza bakmak lazım. Daha iyi  akademik eğitim diyorsanız, evet  şimdiye kadar beceremedikse de bu mümkün.

Çok daha kaliteli, bilgili insanlar yetiştirebiliriz .

Peki bu yeter mi ? yani kalite deyince robot gibi okuyan, çalışan, para kazanan insan mı akıla geliyor.

Toplum değerlerini, yargı değerlerini, oturup kalkmayı, adab-ı muhaşeret denen kurallar silsilesini uygulamayan, uygulamaya direnç gösteren insanlar topluluğu olmaktan kurtulabilecekmiyiz ?

Bence çok zor. Bu topraklardaki bakterilerden, virüslerden etkilenerek büyümesini sürdüren bu canlı türlerini, gerçek anlamda birey haline getirmek çok zor. Hatta imkansız. Çünkü hayat gittikçe zorlaşıyor, aileler çocukları eğitemiyorlar. Nüfus çoğalıyor, iş bulup geçim sağlamak zorlaşıyor. İnsanlar gün  geçtikçe daha geçimsiz, kavgacı oluyorlar.

Bu şartlarda onlardan beklenen standart birey olma vazifelerini yerine getirme şansları bence sıfır.

Zaten, bakdığınız zaman, medeni olma olgusu bizlere yakışmıyor.

Yurt dışında yaşayan türklere sorun, en çok neyi özlüyorlar.

Cevap hazır; kargaşayı özlüyorlar.

Bu kadar basit vatandaşlar. Kıçınızı yırtmayın medeni olcez diye.

Yakışmaz  bizlere.

Dolayısıyla yeni Türkiye başlamadan OUT, artık ne İN olursa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder