22 Haziran 2011 Çarşamba

Ekonomik koşulların faizlere olan akrabalığı ....

 

Sevgili dostlar,
Bu mübarek Çarşamba günü  memleket ekonomimizde büyük değişiklikler olacak  .......
dermişim .. ve sizde heyecanlanırmışsınız mesela . hiç ümit etmeyin  böyle bir şey olmayacak .
Seçim havasından kurtulamadığımız  bu günlerde  hökümet tabiiki tüm kesimlere bol para dağıtacak havası verirken bir taraftan da yoğunlaşan talebe bağlı olarak fiyatlar ve zamlar açıklanmaya devam edecek , böylece aldığınız paraların değeri hemen hemen aynı kalacak .
  Siz erkek vatandaşlarımızın eline her zaman olduğu gibi bu seferde bir şey geçmeyecek . Hanımlarınız , olmadı çocuklarınız , olmadı  alentrik , su , gaz gibi fatura sahipleri  elinizdeki avucunuzdaki herşeyi paylaşacak .
Eğer  birşey kalırsa onu da şöyle güzel bir yerde masaj yaptırarak bitirmenizi tavsiye derim .Rahatlarsınız yarım gün ..
  Tüm avrupada tüm manipülatör , spekülatör , kumarbazlar şu sıralarda faaliyetde . 1 ay önce dökülen  EURO nun bugünlerde  DOLAR a karşı güçlendiğini göreceksiniz ve sebebini anlamayacaksınız . zaten anlamanız da mümkün olmayacak hiçbir zaman .
  Ne zamanki saksılarınızı kullanır ve tüm bunların - döviz hareketleri - bono ve tahviller , hisse senetleri , vadeler , faizler - birer tiyatro oyunu olduğunu  anlamak için biraz çaba sarfedersiniz ; o zaman hayatınız daha gerçekçi olmaya başlayacaktır ..
TV lerde boş boş konuşan ekonomistçiklere inanmayın sakın ha . Ne zamanki Borsa yükselmeye başlar, bunlar çıkıp moral pompalamaya çalışırlarki ; ellerindeki kağıtlarda yükselsin .  Bunlar daha sonra olumsuz konuşmaya başlarlar ki borsa düşsün  ve tekrar düşük fiyattan kağıt alsınlar .
Lafın kısası şudur ki; Borsa yükselince ekonomi düzeliyor sanmayın , bu adamlara kanmayın !
      İşsizlere çare bulmak için geliştirilen yeni projeler arasında en gerçekçisi kaybolmaya yüz tutmuş balıkçılıkla ilgili .
Tekrar denizlere verilen kanalizasyon sayesinde  gübrelenen ve dolayısıyla çok iyi beslenerek  2 katı fazla büyüyen balıklar ekonomimize nasılmı katkı sağlayacaklar .??
1. Mokla çabucak büyüyen balıklar  daha çabuk üreyecekler , üreyenler hemen çiftleşip üremeye başlayacaklar .
2. Böylece balık nüfusu hızla artmaya başlayacak .
3. nüfusu artan bu balıkları yakalamak için daha fazla balıkçı teknesi üretilecek . bu sektörde çalışan sayısı artacak
4. ayrıca av için gerekli olan ağları üretmek için bu sektöre de yeni işçiler alınacak .
5. bu teknelerde çalışacak  ve trolcülükle bu balıkların köklerini kazıyan karadenizli  vatandaşlarımızdan binlercesi işe alınacak .
6. yakalanan balıkları yemek için insanlar restaurant lara hücüm edecek . yeni garson , komi , aşçı ihtiyaçları doğacak .
 Uzun lafın kısası  BOK un faydalarını hep beraber göreceğiz .
İMKB de ne alırsanız alın , ne satarsanız satın . Tek dikkat edeceğiniz konu  yatrıım yapacağınız meblağ ı birkaç sene kullanamamayı gözönünde bulundurmanız . unutmayın her düşüşün bir çıkışı her çıkışın bir düşüşü olur . Yeterki düşerken az zarar görün .    allah düşürmesin ...
sevgiler hepinize .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder