29 Nisan 2011 Cuma

Yumurtanın iktidar kavgası ..

Geçtiğimiz günlerde devlet büyüklerimize  karşı gerçekleştirilen Yumurta saldırılarıyla ilgili olarak tüm yurtta bir araştırma  başlatılmıştır. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Zi...ya Özcan, “Ankara Üniversitesi’ne dün akşam yazı göndererek, çok geniş bir soruşturma başlatılmasını talep ettik” dedi.
Böylece dünya üniversite tarihinin en geniş çaplı yumurta soruşturması başlamış bulunuyor.
Kuşkusuz ki üniversite yönetimi böyle bir konuda soruşturma yapacak, bilgi ve elemana sahip değildir.
Çünkü araştırılan Kristof Kolomb’un yumurtası değil. Öyle olsaydı problemi çözmek çok daha kolay olacaktı. Daha önce çözülmüş bir problemi kim çözemez ki?
Elbette ben de yumurta ile ilgili geniş çaplı bir soruşturmayı yönetmek için gerekli donanıma sahip olduğumu söyleyemem. Ama çok polis romanı okudum, soruşturmayı yönetecek olanlar için (çünkü bu “geniş çaplı” bir soruşturma) bazı soru önerilerim olacak.
- Yumurtalar günlük müydü?
- Son zamanlarda moda olan vitamin takviyeli yumurtalardan mıydı?
- Çift sarılı köy yumurtası mıydı, yoksa sıradan çiftlik yumurtası mı?
- Yumurtalar çiğ olarak mı atıldı, yoksa haşlanmış mıydı? Haşlandıysa kaç dakika haşlanmıştı, rafadan mıydı, kayısı mı?
- Öğrenciler bu yumurtalar ile çılbır yapmayı bilmiyorlar mıydı? Bilmiyorlardıysa, hocaları neden öğretmedi?
Bu bir görevi ihmal mi, yoksa öğrenciler ile işbirliği içinde olan asistanlar mı var?
-Bu konuda  öğrencilere karşı tavır almadan Kuran da yumurta ile ilgili bir veya birkaç sure olup olmadığının  ulemalara soruldumu ?
- Ziraat Fakülteleri’nde neden yumurta geliştirme enstitüleri yok? Atıldığında havada bir tüy gibi uçuşmaya başlayacak yumurta neden geliştirilemedi?
- Öğrencilerin devekuşu yumurtasına yönelmeleri nasıl engellenebilir? Devekuşu çiftliklerinin yumurta üretimlerini ve satışlarını kontrol edecek bir mekanizmayı kim kurmalı? Tarım Bakanlığı mı, İçişleri Bakanlığı mı?
- Yumurtalar viyol ambalajları içinde mi alındı, yoksa naylon torbayla mı? Bunların çevreyi kirletmemesi için üniversiteler geri dönüşüm alanları hazırladılar mı?
- Yumurta, menemenin ana girdisi olduğuna göre acaba öğrencilerin yumurta atarak anlatmak istedikleri gizli bir amaçları mı var? Kubilay’ımı hatırlatmak istediler? Öyleyse, Ergenekoncuların yumurta üretimi ile ilgili bağlantıları nelerdir ?
İşte bu soruların yanıtlarını bulmak ve Demiokrasimizin sağlam temeller üzerine inşaasına yardımcı olmak amacıyla  başlatılan  soruşturmanın en kısa sürede bitirlmesini ulu tanrıdan niyaz eyleriz. 
Selamün aleyküm ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder