2 Ağustos 2015 Pazar

YENİ ULEMALAR.

Memleketimiz de gün geçmesin ki  yeni bir kişi tanrıya yanaşmak istedim, kapandım demesin.

Nasıl bir sıkıntı çekiyorlar, nasıl bir ümitsizliğe düşüyorlar ki dünyevi değerlerden ellerini eteklerini çekip, yeni bir maceraya atılıyorlar.

Hem de ne macera.

Bu macerayı uzun yıllardan beri yaşamaya çalışıp da ne olduğunu anlayamayan milyonlar gibi  onlar da sonu meçhul bir yolculuğa başlıyorlar.



Bu yeni, mümin kardeşlerimiz nedense kadın ağırlıklı olmaya başladı. Bunlar hayatlarında karşılaştıkları olumsuzlukları yaşam tarzlarına bağlayarak düzelmeye karar veren hanım vatandaşlarımız.

Mesela Nisan Dünsal hanımefendiyi ele alın. Kadıncağız erkekten yana şansız. Gelen gidiyor, gelen çıyor. Hemde ne kaçmak.
Dörtnala kaçıyor.

Neden kaçıyor sizce. Ben bilmiyorum ama Nisan Hanıma göre; işledikleri günahlardan dolayı tanrısı onu cezalandırıyor. Yani ona uygun erkek göndermiyor.

Tanrı değil sanki çöpçatan.

Diğer bir bağyan hanımefendi, Tuğte Çazaz  ise aradığı mutluluğu çeşitli din, mezhep, tarikat değiştirerek bulmaya çalışıyor.

Önce gavur  kocasına yağ çekip, araba ve ev kazanmak için hristiyanlığı seçiyor. Ama koca bunun ne mal olduğunu anlayıp da şutladığında o sinirle budist olmaya karar veriyor.

Ama Budizm diğer anlayışlar gibi palavra değil. Kendi gücünü kullanma felsefesi.  Ama bu hanımda böyle bir uygulamayı yapacak karakter, eğitim, ve sabır ne gezer.

Tabii, eski manken olarak yeni bir modayı takip etmek zorunda kalıyor. İslamiyet.

Hanımımız ortadoğu uzmanlığı gibi popüler bir konuda uzman olmaya karar veriyor.ve Asrın Liderinin götüne takılarak yeni bir ufka yelken açıyor

Bir diğeri ise bakıyor ki altındaki araba onu tatmin etmiyor, tüm erkekler kendisinin dümenine geçmeye çalışıyor, bu şansızlıktan kurtulmak için tanrıya sığınmaya karar veriyor.

Sizin de aklınızda olsun. Baktınız işler yolunda gitmiyor, elinizi neye atsanız ters gidiyor, hemen Fatih'e gidin gidin ve uygun gördüğünüz bir tarikata girip tanrıyı bulmaya çalışın.

Zaten onun işi gücü yok, kollarını açmış sizin gibi manyakları bekliyor.

Hadi hep beraber müslüman olalım, tanrıya koşalım.

Hatta boş bir mağara bulursanız, girin içeri. Bellimi olur belki tanrı sizi peygamber ilan eder.

Sizde asrın liderini hakkettiği göreve, yani halifeliğe tayin edersiniz.

Hadi kolay gelsin, rastgele.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder