4 Temmuz 2012 Çarşamba

YENİ YARGI SİSTEMCİĞİ VE LAFONTAIN DEN MASALLAR


3. Yargı paketi meclisten geçmiş .

Hayırlı uğurlu olsun desem olmayacağını bildiğim için boşa sarfedilmiş bir laf olur .

Bana ne Yargı paketinden desem , bu da doğru olmaz çünki benim de bu lanet yargı ile işlerim var . Dolayısıyla beni de bir ucundan ilgilendiriyor.

Şimdi size çok basit bir soru soracağım . Eğer bu soruya vereceğiniz cevap sizi tatmin ediyorsa yani verdiğiniz cevaptan eminseniz mesele yok .  Galipsiniz  demektir. Vatana millete hayırlı olsun .

Yok eğer verdiğiniz cevabın doğru ama pratikte uygulanamayacağını söylüyorsanız , işte o zaman doğruyu buldunuz demektir.

Doğru şu ;  " gelin bunu daha sonraya bırakalım ve size şu soruyu sorayım .

Diyelim ki dedeniz 1956 yılında  Çanakkale de  denize sıfır tapulu bir arazi aldı . Tel düşüncesi emekli olunca babannenizi de alıp o arsa üzerinde bir ev yaptırıp huzur içerisinde yaşamaktı .

Yandaki arazilerde evler , apartmanlar yapıldı . Sıra size geldiği zaman bu arsayı önce " yeşil alan "  arkasından "kumluk " , daha sonra " sit alanı " en sonra da " kıyı kenar şeridi içinde kalan ,devlete ait bir arazi "  ye çevirdiler .

Size imar izni vermediler .Turistik Tesis izni de alamadınız . Bari " aile çay bahçesi " yapayım dediniz , ona da izin vermediler .

Sonunda Hazine denen meret " kıyı kenar şeridinde kalan araziler devletin dir , alınamaz sayılamaz " dediler ve sizin arazinizin tapusunu iptal ederek elinizden aldılar .

Para ödediler mi diye sorduğunuzu duyar gibiyim . Iıh.

Parasın pulsuz ,  Tapusu devletin kendisi tarafından verilen arazınizi 40 sene sonra GASP ettiler .

Ne Sulh , ne Asliye , ne İdari mahkemeler de 1 adet  hakim " ulan ne yapıyorsunuz siz , vatandaşın malını nasıl elinden alırsınız  " demedi , diyemedi .  Hatta Yargıtay denen fuzuli kurum bile bu GASP a seyirci kaldı .

Durum bu . Ne diyorsunuz ??  Böyle bir durum olabilir mi olamaz mı ?

Ne zamanki bu kara parçası üzerinde yaşayan İnsanların "VİCDAN "  denen  olgusu  ve birbirlerine olan saygısı yeniden yeşerir ; işte o zaman daha mutlu bir toplum yaratabiliriz .

Yukarıda okumuş olduğunuz gerçek evet GERÇEK bir olaydır .

Dolayısıyla vicdan , insanlık , sevgi , saygı olmadığı sürece Yargı denen şey hiçbir zaman insanların menfaatleri doğrultusunda kullanılamayacaktır .

Adalet mi dediniz ?

O ne ya....siz de varsa bende alayım biraz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder